Történelmi krimi, családi darab és vígjáték az Újszínház jővő évadában

Kultúra, 2018.05.14

Történelemi krimi, családi darab, vígjáték és görög stílusú komédia is szerepel az Újszínház jövő évadának műsortervében. Az előadások a következő szezonban is magyar klasszikus és kortárs szerzők műveiből születnek.

"Izgalmas évadnak néz elébe az Újszínház, hiszen a 2018/19-es évad repertoárjával ismét igyekszik minden korosztályt megszólítani" - olvasható a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az Újszínházban a szezon vígjátékkal kezdődik, majd az egyik legnépszerűbb meséből írott zenés családi színdarabra invitálják a nézőket. Ezt követi egy történelmi merényletsorozatot feldolgozó dráma, végül egy komédiát mutatnak be, amely a klasszikus ókori görög színjátszásra épül.

Tersánszky Józsi Jenő A kegyelmesasszony portréja című vígjátékát Csiszár Imre rendezésében mutatják be szeptember 28-án.

Csukás István A Nagy Ho-ho-ho-horgász című zenés családi vígjátékát Kökényessy Ági állítja színpadra, decemberi bemutatóval.

Pozsgai Zsolt A Vasgróf című, Tisza Istvánról szóló művét Kerényi Imre rendezésében láthatja a közönség, a darabot 2019. februárjában tűzik műsorra.

Katona Imre Arisztophanész madarai című komédiáját a szerző állítja színpadra, a darab premierjét 2019. tavaszán tartják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!