Túrákkal egybekötött minikoncertek és operajóga is lesz a Tisza-tavi fesztiválon

Kultúra, 2017.05.23

Kerékpáros és csónakos túrákkal egybekötött minikoncertek, operajóga és táncelőadások is lesznek a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztiválon július 28. és 30. között - jelentették be a szervezők az eseménysorozat keddi szolnoki sajtótájékoztatóján.

A negyedik alkalommal megrendezett esemény elsődleges célja a kultúra, a természet és az aktív pihenés összekapcsolása.

A fesztivál első napján különleges operajógán vehetnek részt az érdeklődők a Tisza-tó partján, majd a tiszafüredi Morotva-félszigeten gálaestet rendeznek a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara és a szolnoki kibővített Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével, Sándor Szabolcs vezényletével. A TO'pera elnevezésű koncerten fellép mások mellett Miklósa Erika koloratúrszoprán, Bakos Kornélia mezzoszoprán, Vizin Viktória mezzoszoprán, Báll Dávid zongoraművész és Nyári Zoltán tenor - mondta Radó Denise, a gálaest rendezője. Hozzátette, a színpad hátterében levő ledfalon hangulati filmek, asszociatív jelenetek lesznek láthatók.

A második napon 67 kilométeres kerékpártúrát szerveznek a Tisza-tó körül, a 11 megállóban minikoncertek, például Horgas Eszter fuvolaművész és Lajkó Félix hegedűművész előadása várja a közönséget. Sarudon a Virtuózok muzsikálnak, Abádszalókon az István a király című rockopera dalai hangzanak el, Tiszaszőlősön a Mozdulat Táncműhely előadása szórakoztatja a közönséget - részletezte Jakus Anita, a Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivál projektvezetője.

A fesztivál harmadik napján, a Boat D'Opera túrán a kerékpárokat csónakokra cserélve juthat el a közönség a minikoncertek helyszíneire: a koncerteket a víz partján, a vízben és a vízen tartják. Fellépnek a Magyar Állami Operaház művészei, a Budapest Klezmer Band, Szirtes Edina Mókus hegedűművész a Szirtes-vonósnégyes közreműködésével, a H2O Synchro SE szinkronúszói pedig erre az alkalomra készített koreográfiával várják a közönséget.

A fesztivál fővédnöke Áder János köztársasági elnök, védnökei Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter.

Lengyel Györgyi a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Tisza-tó még mindig nem szerepel méltó helyen Magyarország turisztikai térképén, és minden eszközzel segíteni kell a vendégszám növelését. A vendégeken túl a tó környékén élőknek is jelentős esemény a fesztivál, amelyet a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) is támogat - tette hozzá.

Kovács Sándor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei közgyűlés és a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács elnöke megjegyezte, egyre vonzóbb a Tisza-tavi turizmus, amelynek része a horgászat, a kerékpározás, a vízi sportok és a "magas kultúra is".

A fesztiválra jegyek vásárolhatók az egyes napokra, illetve válthatók két- és háromnapos fesztiválbérletek is.

(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!