Turisztikai beszélgetéssorozat és megnyitó állatkertek várják az érdeklődőket

Kultúra, 2020.05.04

Turisztikai beszélgetéssorozat, online fotókiállítás, hagyományőrző program és megnyitó állatkertek várják az érdeklődőket hétfőtől, a rendezők között található a MOL Nagyon Balaton, a Játékszín, a Szent István király Múzeum, a Pécsi Állatkert és a győri Xantus János Állatkert - közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.

Hétfőn veszi kezdetét a MOL Nagyon Balaton heti beszélgetéssorozata, ahol a Balatont érintő legaktuálisabb témaköröket járják majd körbe. A házigazdák hétről hétre más balatoni események főszervezői, a meghívott vendégek pedig ismert balatoni személyek, művészek és turisztikai szakemberek - olvasható a közleményben.

Mint írják, többek között a Balaton Sound, a Paloznaki Jazzpiknik, a Kultkikötő, a Művészetek Völgye, és a Veszprémi Utcazene Fesztivál szervezői mesélnek majd a terveikről, a jelenlegi helyzetről és a lehetséges jövőről. Az első, hétfői beszélgetés házigazdája Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton alapítója, akinek vendégei többek között Hoffmann Henrik, a Balatoni Turizmus Szövetség elnöke és Marsalkó Dávid, a Halott Pénz alapító frontembere lesznek.

Juhász G. Tamás fotói láthatók a virtuális kiállítás keretében hétfőtől a Játékszín online galériájában, a fotós a járványügyi helyzet miatt bezárt színházban 45 képből álló összeállítást készített az időszak lenyomataként. Alkotásai a Játékszín Facebook-oldalán láthatók hétfőtől. A fotóművész tagja a Fiatal Fotóművészek Stúdiójának, több önálló és csoportos kiállításon vett részt - írja a közlemény.

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum egy különleges májusfa állításával teszi emlékezetessé az idei májust, közösségi oldalukra feltöltött üzenettel bárki elküldheti jókívánságait szeretteinek. A múzeum munkatársai az üzeneteket selyemszalagokra festik és elhelyezik a Bátky Zsigmond emlékére ültetett diófán a Palotavárosi Skanzenben, amelyről videót tesznek közzé jövő hétfőn a Közösségek Hete alkalmából.

Pécsen szombattól kedvezményes jegyek biztosítása mellett megnyitják a veszélyhelyzet óta zárva tartó állatkertet, azonban az akvárium-terrárium felső szintje, a csimpánzház és az oroszlánház zárva maradnak.

A győri Xantus János Állatkert is újra nyitja kapuit a pénteki napon. A zárt állatházak nem látogathatók, de állatbemutatót és látványetetést tartanak. Az intézmény arra kéri látogatóit, hogy a jegyeket lehetőleg online vásárolják meg és az állatkert területén is tartsák meg a másfél méteres távolságot egymástól.

Szintén kinyit a veszprémi állatkert is, Török László, az intézmény igazgatója elmondta, hétfőtől visszavonásig a látogatóknak be kell tartani a másfél méteres távolságot egymás között, zárt térben maszk, sál vagy kendő használata kötelező.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!