Új, jótékony célú újévi hangversenyt szervez a közmédia és a Zeneakadémia

Kultúra, 2019.12.30

Újévi hangversenyt szervez Vásáry Tamással a közmédia, a Zeneakadémiával közös rendezvény 6 millió forintos bevételét a Jónak lenni jó! jótékonysági programsorozat keretében a Peter Cerny Alapítvány rendelkezésére bocsátják - hangzott el a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! és az M1 aktuális csatorna hétfői közös műsorában.

A január 1-jei koncertet Újévi Nyitány címmel, hagyományteremtő céllal, a bécsi újévi koncert mintáját követve, de önálló hazai karakterrel rendezik meg. A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara és a Zeneakadémia közös koncertjét a Bartók Rádió és az M5 kulturális csatorna is közvetíteni fogja - mondta el Siklósi Beatrix, az M5 kulturális csatorna igazgatója.

Vásáry Tamás mellett a Junior Prima-díjas karmester, Rajna Martin is dirigál, valamint közreműködik Kovács Gergely, Pálfalvi Tamás és zenei együttesek is. Az előadás során felcsendülnek Liszt Ferenc művei, valamint Rossini Tolvaj szarka című operájának a nyitánya.

A hangverseny a Jónak lenni jó! jótékonysági program részévé válhat, mert a koncertjegyek bevételei a koraszülötteket segítő Peter Cerny Alapítványhoz kerülnek. Az adománygyűjtés révén már körülbelül negyedmilliárd forint került az alapítványhoz, amelyből mentőautót vásárolnak és képzéseket tudnak szervezni - mondta Siklósi Beatrix.

A Zeneakadémia már tavaly is szervezett rendhagyó újévi hangversenyt, azonban idén a közmédiával való együttműködés révén szélesebb közönség élvezheti az előadásokat - mondta el az m1 műsorában Vígh Andrea, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora. A koncertre rekordgyorsasággal keltek el a jegyek.

A Zeneakadémián szerdán 18 órakor kezdődő koncertet a Bartók Rádió élőben, az M5 kulturális csatorna 20.30 órai kezdettel közvetíti. A televíziós közvetítést betétfilmek kísérik, amelyekben részt vesznek a Táncművészeti Egyetem növendékei, a Csillagszeműek Táncegyüttes közreműködői. Az egyik produkcióban egy ifjú jégtáncpáros is szerepelni fog, a koreográfiát Hoffmann Nóra készítette.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!