Utcahosszal nyerte a Jégvarázs 2. az észak-amerikai mozis hétvégét

Kultúra, 2019.11.24

A Jégvarázs második része 124 milliós (37,6 milliárd forintos) jegyárbevétellel nyerte az észak-amerikai mozis hétvégét - írta iparági becslések alapján a Varitey.com.

A Disney eredetileg 100 millió dollárt várt a családi animáció második epizódjától a debütáló hétvégén, a három nap becsült jegyárbevételei ezt messze meghaladják.

A zenés fantasy a pénteki bemutató napján 41,8 milliót hozott, ehhez járult aznap a külföldi piacok 57,8 milliója, ami egy nap alatt majdnem 100 milliós bevételt jelentett.

Elsa és Anna történetének folytatása a harmadik legerősebb debütáló hétvége az animációk között A hihetetlen család (182 millió) és a Szenilla nyomában (135 millió) mögött, valamint a Walt Disney Animation (Pixar nélküli) eddigi legjövedelmezőbb bemutatója.

Az első Jégvarázsra a 2013-as hálaadásnapi nyitó hétvégén 93,6 millió dollár értékben váltottak jegyet Észak-Amerikában.

Messze lemaradva második Az aszfalt királyai című életrajzi dráma Matt Damon és Christian Bale főszereplésével. A Ford és a Ferrari küzdelmét bemutató film a második hétvégéjén 16 millió dollárt hozott, miután a múlt hétvégén sikerült minden vetélytársát leköröznie 31 millió dolláros bevételével.

A toplista harmadik helyére Tom Hanks új filmje, az Egy kivételes barát került 13,5 millió dolláros eredményével, ami erős kezdésnek számít: a Fred Rogers tévés műsorvezetőről szóló, igaz történetet elmesélő alkotás ugyanis nagyjából 25 millióból készült.

Az STX stúdió 21 híd című, New Yorkban játszódó krimije végzett az ötödik helyen, 2665 moziban 9,2 millió dollárért vettek rá jegyet.

A toplista ötödik helyezettje a Lionsgate stúdió Midway című világháborús drámája 4,6 millióval, mely három hétvége után 43 milliós észak-amerikai jegyárbevételnél tart.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!