Vasárnap indul az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata

Kultúra, 2019.11.16

Vasárnap kezdődik az Egri & Pertis Zongoraduó új koncertsorozata a Budapest Music Centerben (BMC); az Áthallások címmel meghirdetett ciklus a klasszikus zongoramuzsika és a társművészetek kapcsolatára fókuszál.

A kéthavonta megvalósuló sorozat első estjének témája a dzsessz, a nyitókoncertet Ha Beethoven dzsesszelt volna... címmel rendezik meg vasárnap a BMC-ben, az esemény vendége a Sárik Péter Trió - áll a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.

Az első esten többek között arról lesz szó, hogy hogyan hatott a dzsessz a klasszikus zenére, és hogy mi a különbség a klasszikus és a dzsessz zongorajáték között.

Az Áthallások című, háromrészes sorozat a különböző művészeti ágak párhuzamainak bemutatásán túl, közelebbről is megvizsgálja a hasonlóságokat és különbségeket, valamint a műfajok egymásra gyakorolt hatását. A ciklus szerves része egy-egy - a másik műfajt reprezentáló - vendégművész közreműködése. A művészek szakmai titkokról mesélnek, az esteken egy közös produkció is megvalósul és a közönséget is bevonják a műsorba.

A vasárnapi koncert vendége Sárik Péter Triója (Sárik Péter - zongora, Fónay Tibor - bőgő és Gálfi Attila - dob), amely nemrégiben Beethoven- és Bartók- művek által ihletett dzsessz-CD-t jelentetett meg. Az említett szerzőkön kívül a koncerten megszólalnak még Bach, Poulenc, Grieg, Piazzolla és Gershwin művei.

Az Áthallások első évadjának további témái között van a pantomim: január 19-én Méhes Csaba vendégszereplésével rendeznek programot. Március 22-én a mesét helyezik a középpontba, Berecz András közreműködésével.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!