Vásáry Tamás Rómában koncertezik a Római Szerződések évfordulója alkalmából

Kultúra, 2017.03.23

A Római Magyar Akadémia Vásáry Tamás zongoraművész, karmester zongorakoncertjével emlékezik meg a Római Szerződések aláírásának 60. évfordulójáról pénteken a Falconieri Palota Liszt-termében.

Az esten Ludwig van Beethoven (cisz-moll, "Holdfény" szonáta Op. 27/2), Frédéric Chopin (Andante spianato és Nagy polonéz, Op.22, Desz-dúr noktürn Op. 27. No. 2, Három keringő (Asz-dúr, e-moll, cisz-moll) és Kodály Zoltán (Székely nóta Op. 11, Esik a városban Op. 11, Allegro giocoso Op. 3, Marosszéki táncok) műveit hallhatja a római közönség - tájékoztatta a Balassi Intézet csütörtökön az MTI-t.

A Kossuth-díjas művész jól ismert Olaszországban, korábban számos alkalommal együttműködött a római Santa Cecilia Konzervatórium, valamint a Torinói Rádió kamarazenekarával, illetve a 1990-es évek elején a RAI (Olasz Rádió és Televízió) számára Ludwig van Beethoven szonátáiból hangfelvételt készített a szintén világhírű Uto Ughi hegedűművésszel.

Hatvan éve, 1957 március 25-én írta alá Franciaország, Németország, Olaszország, Belgium, Hollandia és Luxemburg az Európai Gazdasági Közösség és az Európai Atomenergia Közösség (Euratom) létrehozásáról szóló, az Európai Unió létrejötte első lépésének számító szerződéseket a Capitoliumi Múzeumok Horatiusok és Curiatiusok termében.

Az EU állam- és kormányfői szombaton az újonnan felújított, történelmi jelentőségű teremben ünneplik az évfordulót.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!