Véget ért a debreceni Campus Fesztivál

Kultúra, 2022.07.25

Vasárnap hajnalban véget ért a 14. Campus Fesztivál, a debreceni rendezvénysorozatra idén 116 ezren látogattak el, megdöntve ezzel a 2019-es látogatói rekordot - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Campus Fesztivál Debrecenben Záróközleményük szerint az utolsó estén többek között a brit punk-rock legenda The Toy Dolls, Majka, a Valmar, a Wellhello, a Pokolgép, a Csaknekedkislány, a brit Goodboys, a német Christian Löffler és a holland Jungle By Night várta a látogatókat. A zárónap fő fellépője a norvég énekesnő, Aurora volt, aki a nevével díszített madárodú elhelyezésével egy nyolcvanéves tölgyfát is örökbe fogadott a Nagyerdőben.

Teljes kapacitással és tavalyhoz képest megnövelt területtel tért vissza a Campus. Négy este, 19 programhelyszínen több mint 300 produkció, valamint számtalan egyéb program várta a látogatókat - írták.

A legtöbben csütörtökön a holland sztár-dj, Tiësto, pénteken pedig a svéd popdíva, Zara Larsson produkciójára voltak kíváncsiak. Csütörtökön a fesztivál történetében először a megtelt tábla is kikerült a kapukra. Nagy érdeklődés kísérte a Tankcsapda, Majka, Ruzsa Magdi, a Halott Pénz, a BSW, a Carson Coma, a 30Y, a brit Sigala, a Deez Nuts, Dzsúdló, a Valmar, T. Danny, valamint Korda György és Balázs Klári koncertjét is.

Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató megemlítette: jól vizsgázott az előzetes karszalagbeváltás, így nem alakult ki nagy tömeg a beléptetésnél és "egészséges áramlás" alakult ki a Nagyerdő területén.

A közlemény megemlíti, hogy az Egyetem Tér minden évben az egyik legszínesebb és leglátogatottabb nappali programhelyszín a fesztiválon. A helyszín neve idén Erasmus35 Színpad - Egyetem Tér volt, ugyanis ebben az évben lett 35 éves a külföldi ösztöndíjprogram. A négy nap alatt a DE harminchárom szervezeti egysége mutatkozott be, valamennyi tudományterületből kaptak játékos ízelítőt a fesztiválozók.

Szepesi Mátyás Artisjus-díjas szövegíró beszámolója szerint kiválóan sikerült a "Hoztál fogkefét?" című dalszövegíró-tábor. A gyermekeket és családokat a Civil Faluban berendezett Campus Kid programkavalkád várta, Felépült egy komplett játszótér, feltűnést keltettek a Vándor Vurstli színes vásári attrakciós bódéi, de találkozhattak az érdeklődők a Hajdú Néptáncegyüttes táncosaival és a Debrecen Dixieland Jazz Banddel is.

A rendezvényen mintegy 2500 közreműködő dolgozott, közülük csaknem kétszázan álltak a pultokban és majdnem háromszázan feleltek a közönség biztonságáért.

Páll László, a Debreceni Campus Kft. ügyvezetője jelezte: három héten belül helyreállítják az eredeti állapotokat a Nagyerdőben.

A Campus Fesztivált jövőre július 19. és 23. között rendezik meg a debreceni Nagyerdőben - írták a szervezők.
(MTI)

Galériánk

Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben Campus Fesztivál Debrecenben
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!