Velencei filmfesztivál - Frances McDormand Persol-díjat kapott

Kultúra, 2014.09.02

Frances McDormand Oscar-díjas amerikai színésznőt pályafutásáért a velencei filmfesztivál Persol-díjával tüntették ki - közölte kedden a BBC News.

A velencei mustra fő szponzorának nevét viselő díjat (Persol Tribute to Visionary Talent Award) a Fargo egykori sztárja hétfőn este vette át a filmfesztiválon megrendezett ceremónián, amelyre férje, Joel Coen filmrendező társaságában érkezett.

Alberto Barbera, a filmfesztivál igazgatója elismerő szavakkal szólt McDormand "következetesen képviselt művészi jövőképéről" és pozitív szemléletéről, amely szemben áll a manapság domináns értékrenddel.

A színésznő az HBO számára készült új minisorozatát is népszerűsítette velencei tartózkodása alatt. Az Elizabeth Strout Pulitzer-díjas regénye nyomán forgatott Olive Kitteridge című négyrészes produkcióban középiskolai matematikatanárt alakít. A szériát novemberben vetítik az Egyesült Államokban.

Az 57 esztendős McDormand elmondta: nagyon örül, hogy elkísérhette a filmfesztiválra a sorozatot. Úgy vélte: miközben "egy idősödő színésznőnek már nem nagyon akad akciószerep" a filmvásznon, a televízió új lehetőségeket nyit meg számára.

Joel és Ethan Coen a közelmúltban adaptálták televízióra Fargo című filmjüket. A napokban két Emmy-díjat is elnyert sorozatban Billy Bob Thornton és Martin Freeman kaptak főszerepet.
http://www.bbc.com/news/entertainment-arts-29027512
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!