Virtuózok - Pénteken a tinik válogatójával indul a negyedik évad

Kultúra, 2018.04.17

Folytatódik a Duna televízióban a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató műsor. A versenyzők péntekenként három korcsoportban bizonyíthatnak majd, április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre.

A Virtuózok epizódjait a Dunán és az M5 kulturális csatornán láthatják az érdeklődők péntek esténként.

Április 20-án indulnak a válogatók, amelyeken 9-9 versenyző kerül be a kicsik, a tinik és a nagyok korcsoportjából a három elődöntőbe. Innen korcsoportonként hárman jutnak a döntőbe, ahol kiválasztják a korcsoportgyőzteseket, a fináléban az abszolút győztesről pedig a közönség szavazással dönt - mondta el Morvai Noémi, az idei széria új műsorvezetője az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

A műsorvezető beszélt arról is, hogy tapasztalatai szerint a közös izgalom összekovácsolja a gyerekeket, nem ellenfelekként tekintenek egymásra, inkább mindenki "saját magát" szeretné legyőzni, a legjobbat akarja kihozni magából.

Morvai Noémi beszélt arról is, hogy a zsűri tagjai a kritikát úgy fogalmazzák meg, hogy az építő jellegű legyen, megerősítse a gyerekeket abban, amiben jók, és utat mutasson nekik abban, amiben kevésbé járatosak.

A zsűri tagjai között szerepel idén is Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes; Batta András Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár; Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, a Magyar Állami Operaház tagja; Balázs János Liszt-díjas zongoraművész és Várdai István Liszt-díjas csellóművész.

A tehetségkutató műsor legnagyobb értékének nevezte, a tehetséges fiatalok felkarolását. "Aki ide eljutott, az már nyert" - hangsúlyozta, hozzátéve, sokan már úgy keresik fel a zeneiskolákat, hogy a Virtuózok című műsor miatt kaptak kedvet a klasszikus zenéhez.

Holozsai Eszter, a Virtuózok tavalyi győztese a műsorban első nyilvános megmérettetésére emlékezve azt mondta, nagyon izgalmas volt megtapasztalnia, milyen a színpadon állni. A műsor nagy magabiztosságot, sok élményt és számtalan barátságot adott - összegezte.

Elmondta, hogy a verseny óta számtalan koncerten lépett fel, így például Londonban a London Mozart Playersel állhatott színpadra.

A tehetségkutató tavalyi győztese a műsorban azt tanácsolta az induló versenyzőknek, hogy ne izguljanak, a színpadra lépve minden idegesség elmúlik majd, csak élvezni kell, amit csinálnak.

A Virtuózok negyedik évadában április 20-án a tinik válogatója kerül képernyőre. Utána a kicsik és a nagyok válogatói, majd a korcsoportos elődöntők, végül június 1-jén a döntő, június 8-án pedig a finálé következik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!