VOLT Fesztivál - Több mint százötvenezren buliztak Sopronban

Kultúra, 2018.07.01

(MT) - Öt nap alatt közel 152 ezren vettek részt a 26. Telekom VOLT Fesztiválon a soproni Lővér kempingben június 26. és 30. között, jövőre június 26. és 29. között rendezik a zenei fesztivált - tájékoztatták a szervezők vasárnap délután az MTI-t.

VOLT Fesztivál A közlemény szerint csütörtökön, amikor az Iron Maiden lépett fel a nagyszínpadon, teltház volt, akkor mintegy 40 ezren buliztak. Ugyancsak közel teltházas volt a nyitónap, amikor a Depeche Mode koncertezett, illetve a szombati zárónap is.

Közel ötszáz különféle programot lehetett látogatni a fesztiválon.

A szervezők szerint az idei fesztivált eklektikus zenei kínálat jellemezte, aminek köszönhetően a korábbi évekhez képest többen váltottak napijegyet. Sopronban és környékén, valamint a környező osztrák falvakban és városokban sem lehetett szállást találni.

A zenei rendezvény az idei évtől minden évben felvállal egy társadalmilag fontos ügyet, idén ez az autizmus volt. Az Út a Mosolyért Alapítvány a VOLT-on kívül a Balaton Sound, a Strand és a Sziget fesztiválokon is jelen lesz, felhívva az emberek figyelmét az autizmussal élőkre.

A fesztivál ideje alatt a Csillagok városa nevű projektben ezúttal a Széchenyi téren avattak egy Ef Zámbó István képzőművész által készített, egyedi megformálású széket, amelyet a Linkin Park tavaly elhunyt frontembere, Chester Bennington dedikált.

A projekt idén a Depeche Mode székével gazdagodik, ezt széket jövőre helyezik el a város egyik pontján.
(MTI)

Címkék

VOLT Fesztivál Iron Maiden Depeche Mode Sopron

Galériánk

VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál VOLT Fesztivál
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!