Zenés nyári esteket tartanak a keszthelyi Festetics-kastély parkjában

Kultúra, 2020.08.14

Két különleges zenés színházi produkció látható augusztus végén a keszthelyi Festetics-kastély parkjában a Magyar Teátrumi Társaság, a Helikon Kastélymúzeum, a Budapesti Operettszínház és a Musical Neked Produkció jóvoltából - tájékoztatták a szervezők pénteken az MTI-t.

Augusztus 22-én este egyetlen alkalommal látható az a musicalimprovizáció, amelynek nemcsak a hátterét adja a kastély, de a témáját is a város, a Festetics család és az épület történeteiből alkotják meg az előadók a színpadon. Szente Vajk rendező Peller Anna, Polyák Lilla, Csonka András és Kocsis Dénes improvizációira, illetve a nézők ötleteire építi az előadást, amelyen a világ legismertebb musicalslágerei szólalnak meg. A szólistákat Erős Csaba kíséri zongorán, a koreográfus Túri Lajos.

Másnap este Szabadság, szerelem - festői operettest a Festetics kastélykertben címmel a Budapesti Operettszínház ad gálaműsort. A legismertebb operettszerzők - Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Johann Strauss vagy Jacques Offenbach - műveit Fischl Mónika, Lukács Anita, Szendy Szilvi, Kiss Diána, Lévai Enikő, Vadász Zsolt, Laki Péter és Ninh Duc Hoang Long előadásában hallhatja a közönség. Az Operettszínház Balettkara táncprodukciókkal színesíti az estét Lénárt Gábor koreográfiájában.

Kálmán Imre legkedveltebb operettslágerei között felcsendülnek a Hej, cigány, a Ringó vállú és a Szép város Kolozsvár, megidézve a színház következő őszi operettpremierjét, a Marica grófnőt. A gála rendezője Angyal Márta, a karmester Pfeiffer Gyula főzeneigazgató.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!