Önkormányzat 2019 - Az LMP értékalapú kampányra törekedett, és ezt meg is valósította

Önkormányzati választás, 2019.10.15

Az LMP értékalapú kampányra, a zöld értékek megjelenítésére törekedett az önkormányzati választásokon, és ezt meg is valósította - mondta keddi, az eredményeket értékelő sajtótájékoztatóján az ellenzéki párt társelnöke.

Kendernay János kijelentette: önálló indulói is erre törekedtek, de ott is megvalósult ez az értékalapú együttműködés, ahol más pártokkal közösen mérette meg magát az LMP, amivel a párt teljes mértékben meg van elégedve - fogalmazott.

A párt pécsi eredményét firtató kérdésre, ahol az LMP önálló polgármesterjelöltet indított, aki 3,7 százalékot ért el, azt felelte: nem érzi, hogy programjukat leszavazták volna a választók, hiszen ahol félig önállóan indult a párt jelöltje, ott akár 17 százalékot is elért. Kijelentette: ha az LMP továbbra is értékalapon politizál, a jövőben is lesz helye az önálló indulásuknak vagy olyan együttműködéseknek, amelyekben megjelenik a zöld politika.

A társelnök örül "Budapest sikerének" - mondta -, annak, hogy a jövőben itt érvényre juthat a korrupciómentesség és a zöld politika. Hozzátette: az LMP azért fog dolgozni, hogy ez a változás máshol is bekövetkezhessen.

Ellenpéldaként hozta Győrt, hangsúlyozva: pártja továbbra is a Fidesz polgármesterének tekinti a pártból kedden kilépett - "vagy kitessékelt" - Borkai Zsoltot, aki ezután is a fideszes többséggel működik együtt a közgyűlésben. Megjegyezte: a választás megtartása önmagában a demokrácia nem elégséges feltétele.

Győrben ismertté kell válnia minden erkölcsi vagy jogi aggályokat felvető intézkedésnek - hangsúlyozta, fontosnak ítélve azt is, hogy a polgármester erkölcsi felelősséggel is tartozzon tetteiért. Szerinte Borkai Zsoltnak, megválasztásától függetlenül távoznia kell a politikából.

Kendernay János kijelentette azt is, hogy Karácsony Gergely az LMP javaslatát felkarolva az első intézkedései között vezetne be klímavészhelyzetet a fővárosban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!