Önkormányzat 2019 - LMP: a kormány állítson le minden építkezést a Városligetben

Önkormányzati választás, 2019.10.18

Az LMP azt követeli a kormánytól, hogy minden építkezést állítson le a Városligetben - mondta Heltai László, az ellenzéki párt budapesti elnöke pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón.

A politikus úgy fogalmazott, klímavészhelyzet van, ezért a fővárosban le kell állítani minden olyan beavatkozást, amely csökkenti a zöldfelületeket.

Heltai László szerint az éghajlatváltozás, az átlaghőmérséklet emelkedése és az egyre gyakoribb szélsőséges időjárás különösen érezteti hatását Budapest belvárosában, ahol kevés a zöldfelület, a tiszta levegő.

A Liget Budapest Projekt ezzel szemben a Városliget jelentős részét "lebetonozza", óriási kárt okozva ezzel a fővárosnak - mondta.

Kiemelte, Karácsony Gergely új főpolgármester, valamint a Városligettel szomszédos valamennyi kerület új vezetője ellenzi a terület beépítését. Ezért amennyiben a kormány tekintettel akar lenni az emberek véleményére, akkor el kell felejtenie az oda szánt "betonépületeket" és a területet közparkként kell megújítania a polgárok bevonásával.

Heltai László kérdésre válaszolva elmondta, Karácson Gergely támogatását korábban egy nyolcpontos, úgynevezett zöld minimum programhoz kötötték, amelynek első eleme megvalósulni is látszik a klímavészhelyzet elismerésével. Az LMP ennek részeként a zöldfelületetek felmérését és szigorú védelmét tartja a legfontosabbnak - tette hozzá.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!