Önkormányzat 2019 - Párbeszéd: Borkai Zsolt "húzzon el" a közéletből!

Önkormányzati választás, 2019.10.15

A Párbeszéd felszólítja Borkai Zsolt vasárnap újraválasztott győri polgármestert, hogy haladéktalanul mondjon le tisztségéről.

"Borkai Zsolt húzzon el a közéletből!" - fogalmazott Szabó Tímea, az ellenzéki párt társelnöke kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.

Szerinte korántsem elég, hogy a győri polgármester kedden kilépett a Fideszből, mert méltatlanná vált a városvezetésre.

Szabó Tímea azt mondta: amennyiben Orbán Viktor miniszterelnök és a Fidesz ennyiben hagyja a történteket, akkor újra bebizonyítják, hogy nem foglalkoznak a választók akaratával, a közélet tisztaságával és támogatják azt a politikusi életmódot, amelynek a luxusjachton történő orgiázás is része.

Kiemelte, a kormányfő nem a huszonegyedik század és az Európai Unió felé vezeti Magyarországot, hanem a sötét középkorba, egy olyan ázsiai berendezkedés irányába, amelytől a magyar emberek régóta szabadulni akarnak.

A Párbeszéd társelnöke emlékeztetett, korábban jogi lépéseket tettek annak érdekében, hogy Borkai Zsolt ellen vagyonosodási eljárás induljon, most pedig levélben fordulnak az új győri képviselő-testülethez, hogy egy új választás kiírása érdekében mondják ki, Borkai Zsolt méltatlan a város irányítására.

Szabó Tímea kérdésre válaszolva elmondta, megfelelő jogi lépések indultak annak tisztázására, hogy valóban a kispesti képviselő-testületbe ellenzéki színekben újraválasztott Lackner Csaba szerepel-e azon a videón, amelyen helyi korrupciós ügyekről van szó. Amennyiben ez bebizonyosodik, és a felvételek tartalma igazolást nyer, akkor Lackner Csaba távozni fog a közéletből - mondta, majd hozzátette, ugyanezt a hozzáállást várják a Fidesztől is.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!