Európai kézilabdakupák - A BL-címvédőt fogadja a Szeged - ELŐZETES

Pick Szeged, 2017.10.06

A címvédő macedón Vardar Szkopje csapatát fogadja a szombaton a MOL-Pick Szeged a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában.

A macedón együttes keretében csupán két számottevő változás történt a nyári szünetben: a 215 centi magas lett jobbátlövő, Dainis Kristopans érkezett, a posztjáról pedig a spanyol Alex Dujshebaev távozott.

A várakozásoknak megfelelően jól kezdte az új idényt a Vardar: a BL-ben három, a SEHA Ligában négy mérkőzést játszott eddig, és mindegyiket megnyerte. A csongrádiak a BL-ben két győzelemmel és egy vereséggel állnak.

Az orosz balátlövő, Szergej Gorbok éppen a macedón együttestől igazolt Szegedre tavaly nyáron. A klub honlapján úgy fogalmazott, ha tökéletesen végrehajtják, amit az edzéseken gyakorolnak, sikerrel járhatnak.

"Nagyon jó csapat érkezik hozzánk, nehéz ellene játszani. Precízen és fegyelmezetten kell kézilabdáznunk, betartani az edzőnk utasításait, mert ha az jól működik, győzelemmel párosul" - tette hozzá.

Gorbok szerint következő ellenfelük kapusposzton kiemelkedő, de minden csapatrészben remek játékosokkal rendelkezik.

A szegediek eddig hatszor találkoztak a Vardarral: négy vereség és egy döntetlen mellett mindössze egyszer, 2004. október 30-án győztek.

A B csoportban a listavezető a sereghajtót látja vendégül: a tavasszal BL-bronzérmes Telekom Veszprém - amely százszázalékos teljesítménnyel vezeti csoportját - a vártnál eddig gyengébben szereplő THW Kielt fogadja vasárnap.

A németek a BL-ben eddig egyszer nyertek és kétszer veszítettek, a bajnokságban pedig négy siker mellett négyszer kikaptak.

A Veszprém vezetőedzője, Ljubomir Vranjes a klub honlapján kijelentette, úgy készülnek, mintha a világ legfontosabb meccsét játszanák.

"A Kiel az egyik legnagyobb klub a világon. Sok problémájuk volt a szezon elején, éppen ezért nagyon veszélyes ellenfél lesz számunkra. A kulcs a győzelemhez a védekezés lehet" - tette hozzá

A svéd beálló, Andreas Nilsson szerint a védekezésükön és a kapusteljesítményen kívül a lerohanások pontos befejezése is döntő fontosságú lesz.

Császár Gábor csapata, a svájci bajnok Kadetten Schaffhausen csütörtökön 31-28-ra legyőzte a szlovén Gorenje Velenjét, a magyar válogatott irányító a mezőny legeredményesebb játékosaként kilenc gólt dobott.

Faluvégi Rudolf csapata, a francia HBC Nantes szombaton Barcelonába látogat, a kapus Borbély Ádám együttese, a lengyel Orlen Wisla Plock pedig vasárnap a horvát PPD Zagreb vendége lesz.

Szombaton a magyar csapatok számára is megkezdődnek a férfi EHF Kupa selejtezőjének küzdelmei. A Csurgó a horvát bajnokságban legutóbb bronzérmes RK Dubravát, a Balatonfüred pedig az izlandi bajnok Valur Reykjavíkot fogadja. A fürediek vasárnap a visszavágót is lejátsszák, szintén hazai pályán.


Férfi BL, csoportkör, 4. forduló:

szombat:

-------
A csoport: MOL-Pick Szeged - Vardar Szkopje (macedón) 17.30

Az állás: 1. Vardar Szkopje 6 pont, 2. Barcelona (spanyol) 5, 3. MOL-Pick Szeged 4 (90-80), 4. Rhein-Neckar Löwen (német) 4 (88-84), 5. HBC Nantes (francia) 3, 6. IFK Kristianstad (svéd) 1 (84-95), 7. PPD Zagreb (horvát) 1 (72-84), 8. Orlen Wisla Plock (lengyel) 0

vasárnap:

--------
B csoport: Telekom Veszprém-THW Kiel (német) 17.00

Az állás: 1. Telekom Veszprém 6 pont, 2. SG Flensburg-Handewitt (német) 4 (90-84), 3. Paris Saint-Germain (francia) 4 (86-83), 4. PGE Vive Kielce (lengyel) 2 (84-80), 5. Aalborg (dán) 2 (85-87), 6. Meskov Breszt (fehérorosz) 2 (82-86), 7. RK Celje (szlovén) 2 (92-98), 8. THW Kiel (német) 2 (70-83)


Férfi EHF Kupa, selejtező, 2. forduló:

1. mérkőzések:

szombat:

-------
Csurgói KK-RK Dubrava (horvát) 15.30
Balatonfüredi KSE-Valur Reykjavík (izlandi) 17.00

visszavágó:

vasárnap:

--------
Valur Reykjavík (izlandi)-Balatonfüredi KSE, Balatonfüred 15.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!