Európai kézilabdakupák - A címvédő látogat Szegedre - ELŐZETES

Pick Szeged, 2016.10.07

A címvédő Kielce lesz a MOL-Pick Szeged vendége vasárnap a férfi kézilabda Bajnokok Ligája harmadik fordulójában, míg a finalista Telekom Veszprém ugyancsak lengyel együttes, a Wisla Plock otthonában lép pályára.

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - Kielce A Kielce az előző idényben is csoportellenfele volt a Tisza-partiaknak, és akkor a nyitókörben, 2015. szeptember 20-án Szegeden 31-30-ra kikapott. Azóta Talant Dujshebaev - a korábbi magyar szövetségi kapitány - klubja megnyerte a BL-t (a döntőben a 46. percben a Veszprém még 28-19-re vezetett), majd a nyáron megszerezte a Szegedtől az irányító Dean Bombacot. A magyar együttes ugyanakkor két ex-kielcéssel, a kapus Marin Segóval és a jobb átlövő Denis Bunticcal erősített.

A Szeged eddig nagyszerűen teljesít a BL-ben, előbb döntetlent játszott a német Rhein-Neckar Löwennel, majd győzött Zágrábban. Igaz, a Kielce százszázalékos.

A Veszprém tavaly a Plockkal szemben kezdte a döntőig tartó menetelését, de a 2015. szeptember 19-i idegenbeli összecsapás - pocsék hajrával - 27-27-es döntetlennel zárult, és ez Carlos Ortega vezetőedző állásába került. Akkori segítője, Xavi Sabate azóta már vezetőedzőként dolgozik, mi több, a magyar férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A magyar bajnok a német Flensburg-Handewitt otthonában elért döntetlennel rajtolt, majd legyőzte a svájci Schaffhausent, míg a Plock egyelőre pont nélküli.

A férfi EHF Kupában a 32 közé jutásért a Csurgó a belga Achilles Bocholttal szemben egyértelműen esélyes, míg a Balatonfürednek okozhat nehéz pillanatokat a svájci Winterthur.


A magyarok hétvégi programja:

szombat:

Férfi BL, A csoport, 3. forduló:
Wisla Plock (lengyel) - Telekom Veszprém 16.00

Férfi EHF Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

1. mérkőzés:
Achilles Bocholt (belga) - Csurgó 20.15


vasárnap:

Férfi BL, B csoport, 3. forduló:
MOL-Pick Szeged - Kielce (lengyel) 17.00

Férfi EHF Kupa, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

1. mérkőzés:
Balatonfüred-Winterthur (svájci) 19.00
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!