Férfi kézilabda BL - A Vardar Szkopjét is legyőzte a Szeged

Pick Szeged, 2021.11.18

A Pick Szeged 34-31-re legyőzte az északmacedón Vardar Szkopje csapatát a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hetedik fordulójában, csütörtökön.

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Negyvennégy év alatt ez volt a magyar együttes 157., egyben utolsó nemzetközi mérkőzése az újszegedi Városi Sportcsarnokban, ugyanis december 9-én már az új multifunkcionális csarnokban fogadja a német THW Kiel csapatát.


  • Eredmény, csoportkör, 7. forduló, A csoport:
Pick Szeged-Vardar Szkopje (északmacedón) 34-31 (17-15)


lövések/gólok: 51/34, illetve 46/31

gólok hétméteresből: 5/5, illetve 4/3

kiállítások: 8, illetve 8 perc


A hazai csapat keretéből Luka Stepancic, a vendégektől Marko Misevszki, Yoel Cuni Morales, Jérémy Toto és Ali Safar hiányzott.

Dean Bombac vezérletével jól kezdtek a szegediek, 6-3-ra elléptek, ám a kétszeres BL-győztes Vardar gyors gólokkal tartotta magát. A 18. percben a Vardar orosz játékosa, Timur Gyibirov megszerezte ezredik gólját a BL-ben, Kiril Lazarov, Nikola Karabatic és Momir Ilic után ő a negyedik, aki elérte ezt a számot. A magyar bajnoki címvédő többször is vezetett három-négy góllal, ám a védekezése nem működött megfelelően, ezért az immár hosszú támadásokat vezető ellenfele rendre felzárkózott, sőt a 25. percben egyenlítenie is sikerült.

A változatos játékot hozó hajrában ismét a Szeged játszott hatékonyabban, és a szünetben két találattal vezetett.

A második felvonás első fele sem hozott változást, a hazaiak rendre elléptek, de nem tudtak lendületben maradni, így az ismét gyors támadásokat vezető északmacedónok egyenlítettek. Az eredetileg balszélső poszton játszó Gyibirov szinte minden poszton remekelt, de a 49. percben visszaállt a négygólos hazai előny. A folytatásban ismét közelebb kerültek a vendégek, ám Mikler Roland bravúros védéseire alapozva az egyre jobban védekező Szeged biztosította győzelmét.

A mezőny legeredményesebb játékosa a hazaiak osztrák balszélsője, Sebastian Frimmel volt kilenc góllal, Kent Robin Tönnesen nyolcszor talált be. A túloldalon Gyibirov hét góllal zárt. A Vardar kapusa, Martin Tomovszki 13, a szegedi Mikler Roland kilenc védést mutatott be.

A két csapat 13. egymás elleni tétmeccsén két döntetlen és hat északmacedón siker mellett a szegediek ötödször győztek.

A négy győzelemmel, két döntetlennel és egy vereséggel álló Pick Szeged egy hét múlva a Vardar otthonába látogat, a négy sikerrel és három vereséggel rendelkező Telekom Veszprém pedig szintén jövő csütörtökön az ukrán Motor Zaporizzsját fogadja.


szerdán játszották:
B csoport: Motor Zaporizzsja (ukrán)-Telekom Veszprém 29-27 (14-12)
(MTI)

Címkék

Bajnokok Ligája Kézilabda Pick Szeged Vardar Szkopje

Galériánk

Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje Férfi kézilabda BL - Pick Szeged-Vardar Szkopje
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!