Férfi kézilabda BL - Győzelme ellenére kiesett a Szeged is

Pick Szeged, 2018.04.02

A Telekom Veszprém után a MOL-Pick Szeged is kiesett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájából, mert ugyan 28-27-re legyőzte a német THW Kiel csapatát a negyeddöntőbe jutásért rendezett párharc vasárnapi, hazai visszavágóján, de összesítésben 56-50-re alulmaradt.

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-THW Kiel Az első meccset 29-22-re nyerte a német együttes.

Legutóbb 2012-ben fordult elő, hogy egyetlen magyar csapat sem volt a nyolc között a BL-ben, akkor a Szeged nem jutott tovább a csoportkörből, a Veszprémet pedig a spanyol Ademar León búcsúztatta az egyenes kieséses szakasz első körében.


Eredmény:

Férfi Bajnokok Ligája, a negyeddöntőbe jutásért, visszavágó:
MOL-Pick Szeged - THW Kiel (német) 28-27 (12-13)
-------------------------------------------------------
a Szeged gólszerzői: Källman 6, Bodó 4, Srsen, Sostaric, Sigurmannsson 3-3, Skube, Thiagus Petrus, Bánhidi 2-2, Zsitnyikov, Gorbok, Pedro Rodriguez 1-1

Továbbjutott: a THW Kiel, 56-50-es összesítéssel.


A szegediek keretéből egyedül a szlovén Matej Gaber hiányzott, aki még nincs tökéletes állapotban a sérülése után.

A magyar csapat játékosain az első perctől lehetett látni, hogy hisznek a jelentős hátrány ledolgozásában, jól összpontosítottak és pontosan kézilabdáztak (5-2). A vendégek azonban gyorsan magukra találtak, jól védekeztek, és gyors ellenakciókkal egyenlítettek (5-5).

A szoros küzdelemben a szegediek a 23. percben tudtak ismét ellépni (11-9), de ez is csak átmeneti volt, mert a Kiel a szünet előtt - a meccs során először - átvette a vezetést (12-13).

A játék képe és az eredmény alakulása eleinte a második felvonásban sem változott, de Jonas Källman vezérletével következett egy 5-1-es sorozat, és a 43. percben ismét három góllal jobban álltak a házigazdák (21-18).

Marko Vujin találataival tartotta magát a német csapat, majd Patrick Wiencek és Nikola Bilyk nyújtott kiemelkedő teljesítményt, így a magyar együttesnek a győzelemért is alaposan meg kellett küzdenie, de végül minimális különbséggel nyert.

A vendégek legeredményesebb játékosa Wiencek volt, aki tíz lövésből kilencet gólra váltott, Bilyk hétszer talált be.

A lefújás után a szegediek vezetőedzője, Juan Carlos Pastor elismerte, a hét góllal elveszített első meccs miatt nem volt esélyük a továbbjutásra. Hangsúlyozta, ellenfelük ezúttal is nagyon jól játszotta meg a beállót, vészhelyzetekben sikeresek voltak az átlövései, de a meccset Niklas Landin kapus kiváló teljesítménye döntötte el.

"Van egy fontos tulajdonságuk a kielieknek, a győzelmi genetika, amelyet nekünk is keresnünk kell a jövőben" - szögezte le a spanyol tréner.

Pastor rávilágított, több variációval játszottak, kockáztattak emberelőnyben, de nem jártak sikerrel, és nagyon hiányzott, hogy négygólos előnyt alakítsanak ki a második játékrészben.


további eredmények:
HBC Nantes (francia)-Meskov Breszt (fehérorosz) 28-28 (14-17)

Tj.: a Nantes, 60-52-es összesítéssel.

később:
Rhein-Neckar Löwen (német)-Vive Kielce (lengyel) 19.00 (az első mérkőzésen: 17-41)


szombaton játszották:
Telekom Veszprém-Skjern HB (dán) 34-29 (16-13)

Tj.: a Skjern 61-59-es összesítéssel.
FC Barcelona (spanyol)-Montpellier HB (francia) 30-28 (15-14)

Tj.: a Montpellier, 56-55-ös összesítéssel.

szerdán játszották:
Flensburg-Handewitt (német)-IFK Kristianstad (svéd) 27-24 (13-9)

Tj.: a Flensburg, kettős győzelemmel, 53-46-os összesítéssel.


A két csoportgyőztes, a francia Paris Saint-Germain és a címvédő macedón Vardar Szkopje már tagja a negyeddöntő mezőnyének.
(MTI)

Galériánk

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-THW Kiel Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-THW Kiel Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-THW Kiel
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!