Férfi kézilabda NB I - Szegeden kezdődik a bajnoki döntő - ELŐZETES

Pick Szeged, 2018.05.11

Szombaton 13 órától rendezik a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzését, amelyen a MOL-Pick Szeged a címvédő Telekom Veszprém csapatát fogadja.

A két együttes a mostani idényben eddig háromszor találkozott egymással. A bajnokságban két idegenbeli siker született, októberben a Veszprém 30-21-re, márciusban a Szeged 32-31-re győzött vendégként. A Magyar Kupa debreceni döntőjében április közepén 23-21-re a veszprémiek nyertek.

A bajnoki finálét a szegediek teljes kerettel várják, minden játékosuk egészséges. A klub honlapjának beszámolója szerint az edzéseken főként a taktikai elemek gyakorlása játssza a főszerepet, emellett több taktikai értekezlet színesítette a heti programot.

A válogatott balátlövő, Bodó Richárd kijelentette: 15 gólos különbséggel megelégedne, az megnyugtató lenne a veszprémi visszavágóra.

"A viccet félretéve, bármekkora szegedi győzelemnek nagyon fogok örülni. Vannak sérültjei ellenfelünknek, de rendkívül kiélezett találkozóra és párharcra számítok. Mindig tudnak újdonságot mutatni védekezésben, és valaki extrateljesítményt nyújt náluk" - mondta.

Jonas Källman csapatkapitány végig kiélezett csatára számít.

"Egyszer már legyőztük idén őket, néhány lépésre vagyunk csak tőlük. Nagyon keményen kell dolgoznunk, és a legfontosabb, hogy higgyünk benne, ismét nyerhetünk" - nyilatkozta a svéd balszélső.

Juan Carlos Pastor vezetőedző úgy döntött, a pénteki edzés után a csapat egy Szeged melletti településre utazik, és ott tölti az éjszakát.

"Mindenképpen építő jellege van ennek az estének, hogy a fináléra együtt, közösen hangoljunk. Ez is egy csapatépítés. Minden játékos átérzi az első meccs fontosságát, tudja, mi a feladata, és nagyon szépen dolgozik mindenki" - magyarázta.

Hozzátette, finomítják a taktikájukat, bár nagy meglepetéssel egyik csapat sem tud szolgálni, jól ismerik egymást a felek. A spanyol szakvezető elismerte, a német THW Kiel otthonában hét góllal elveszített Bajnokok Ligája-mérkőzésen, valamint a Magyar Kupa-döntőben is hihetetlen hibákat követtek el, labdákat ajándékoztak az ellenfélnek, amely ezeket könyörtelenül megbüntette.

"Ezt ezen a szinten nem szabad megengedni. Precízen, okosan kell támadnunk" - szögezte le.

A veszprémiek vezetőedzője, Ljubomir Vranjes kijelentette, a szezon egyik legjobb mérkőzését kell játszaniuk, hogy győzhessenek idegenben.

"Jól ismerjük egymást, így szerintem a kulcs a napi forma lehet majd. Aztán ott van még a védelem és a kapusteljesítmény, ami mindig fontos, ezekre is komolyan készülünk" - nyilatkozta. Csapatából a francia William Accambray, a svéd Andreas Nilsson, valamint Győri Mátyás, és minden bizonnyal Lékai Máté is hiányzik majd.

Már november végén bejelentették, hogy a horvát válogatott kapus, Mirko Alilovic idén nyáron Szegedre igazol, ennek ellenére Vranjes neki szavazott bizalmat a kupadöntőben, amit bravúros teljesítménnyel hálált meg. Jelenlegi klubja honlapján a játékos úgy fogalmazott, egy hiba, vagy egy rossz nap sok mindent eldönthet a két csapat között.

"Óvatosnak kell lennünk, mivel a Szeged mindent meg fog tenni, hogy jó eredményt érjen el a visszavágóra. Mi győzni megyünk oda, mert nem szeretnénk, ha mindenről a veszprémi meccs döntene. Két-háromgólos előny jó eredmény lenne. Nem jó, ha sokkal nyerünk, mivel az nyugodttá és kényelmessé tehetne minket, és a Szeged van olyan jó csapat, hogy meglepjen minket" - magyarázta Alilovic.

Gasper Marguc is nagyon kemény összecsapásra számít, és olyan játékot vár saját maguktól, mint a kupadöntőben.

"Szeretnénk nyerni, ami szerintem egyáltalán nem lehetetlen. A kupadöntőben nagyon jó volt a védelmünk, ahogyan a Szegedé is, viszont a döntő pillanatokban mi koncentráltabbak voltunk" - magyarázta.

A szombati első meccs 13 órakor kezdődik Szegeden, a veszprémi visszavágót pedig jövő vasárnap 15 órától rendezik.


Az eddigi bajnokok:

------------------
25-ször: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
2-szer: Szeged, VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!