Férfi kézilabda BL - A Szeged otthonában nyert először a Wisla Plock

Pick Szeged, 2017.12.03

A MOL-Pick Szeged hazai pályán 25-24-re kikapott a lengyel Orlen Wisla Plock csapatától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában, szombaton.

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-Orlen Wisla Plock
  • Eredmény,

CSOPORTKÖR, 10. FORDULÓ
A-CSOPORT
MOL PICK SZEGED–WISLA PLOCK (lengyel) 24–25 (12–14)
Szeged, 3200 néző. V: Mandak, Rudinsky (szlovákok)
SZEGED: SEGO – Sostaric 1, BALOGH ZS. 6 (2), Skube, Bánhidi 3, Gorbok, Kälmann 2. Csere: Goncalves 1, Gaber 2, ZSITNYIKOV 4, BODÓ 5, Blazevic, Fekete B. Edző: Carlos Pastor
WISLA PLOCK: Moravsky – Daszek 1, DE TOLEDO 7, M. Gebala 3, Obradovic 1, DUARTE 4, Krajewski. Csere: BORBÉLY (kapus), Tarabochia 1, Zabic 2, RACOTEA 4, Mihic 1, Ivic, Ghioena 1. Edző: Piotr Przybecki

Kiállítások: 4, ill. 10 perc
Hétméteresek: 6/2, ill. 1/0



A hazaiak keretéből a horvát Denis Buntic és az izlandi Sigurmannsson hiányzott. A vendégeknél ezúttal is pályára lépett a magyar válogatott kapus, Borbély Ádám.

A kezdés előtt a Szeged szurkolócsoportjának tagjai levették a mezüket, és a mérkőzés első tíz percét csendben nézték, így fejezték ki nemtetszésüket a csapat közelmúltbeli teljesítménye és rossz eredményei miatt.

A magyar együttes szerzett vezetést (2-0), de ezután támadásban több hiba, pontatlanság csúszott a játékába, és a védekezése sem volt kellően hatékony, így a lengyelek - a brazil jobbátlövő, José Guilherme de Toledo vezérletével - fordítani tudtak (3-6), és Juan Carlos Pastor vezetőedzőnek már a 12. percben időt kellett kérnie.

A Plock az első félidő hátralévő részében jól tördelte a szegedi támadásokat, és két góllal vezetett a szünetben (12-14).

Balogh Zsolt, valamint az orosz Dmitrij Zsitnyikov irányításával 15-18 után előbb egyenlíteni, majd fordítani tudott a Szeged (22-19), mert szigorított a védekezésén, támadásban pedig ebben az időszakban minden összejött neki.

A Wisla azonban talpra állt, így a hajrában megint szoros volt az állás (22-22). A hazaiak ismét több lehetőséget kihagytak, Toledo kétszer is betalált, így a lengyelek 25-24-re vezettek, amikor - 56 másodperccel a vége előtt - Pastor ismét időt kért. Az utolsó támadása során a magyar együttes eladta a labdát, így ismét vereséget szenvedett, október közepe óta immár ötödször.

A szegediek hat büntetőt dobtak a találkozón, és ezek közül négyet kihagytak. A Wisla Plocknak ez volt az első győzelme a BL csoportkörében a mostani idényben.

A mezőny legeredményesebb játékosa a brazil Toledo volt, aki 14 lövéséből hetet gólra váltott.

A férfi Bajnokok Ligája csoportmérkőzései a horvátországi Európa-bajnokság után, február közepén folytatódnak.


később:
B csoport: Telekom Veszprém-Vive Kielce (lengyel) 18.00
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-Orlen Wisla Plock Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged-Orlen Wisla Plock
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!