Férfi kézilabda BL - Bravúr kell a Szegedtől a nyolc közé jutáshoz - ELŐZETES

Pick Szeged, 2016.03.18

A Szegedtől bravúr, a Veszprémtől pedig határozott játék kell a negyeddöntőbe jutáshoz a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában.

A nyolcaddöntőben a Tisza-partiakra a háromszoros BL-győztes német THW Kiel, az előző idényben finalista veszprémiekre pedig az ukrán Motor Zaporizzsja vár.

Az első meccset vasárnap Szegeden, illetve szombaton Brovariban rendezik. Az első visszavágó szerdán Kielben lesz, míg a Veszprém jövő szombaton fogadja a Zaporizzsját.

A Szeged a honlapján a "Tavasz mérkőzésének" titulálta az összecsapást. A két gárda eddig négyszer találkozott egymással, egy győzelem és három vereség a mérleg szegedi szempontból. A húszszoros német bajnok az előző idény negyeddöntőjében előbb kikapott 31-29-re Szegeden, majd 31-23-ra győzött otthon, és bejutott a kölni Final Fourba. A Kiel a csoportkörben 29-27-es vereséget szenvedett Veszprémben, majd 25-24-re nyert a magyar bajnok ellen. A Zebráknál két alapember, Patrick Wiencek és Rene Toft Hansen sérülés miatt nem játszhat. Az átlövő Ilyés Ferenc szerint most több esélyük lesz, mint tavaly volt.

Amennyiben a Szeged bravúrral továbbjutna, akkor a címvédő spanyol Barcelona vár rá.

A Veszprém az előző idényben a BL-t leszámítva mindent megnyert (NB I, Magyar Kupa, Magyar szuperkupa, SEHA Liga), és most szeretne "tarolni". Ehhez első lépésként túl kell jutnia a Zaporizzsján. Kálomista Gábor, a veszprémi csapatot működtető zrt. vezérigazgatója az MTI érdeklődésére korábban elmondta: az MVM Veszprém jobb csapat az ukránnál

Két szezonnal korábban, 2014. február 22-én a Zaporizzsja Harkivban látta vendégül a Veszprémet. Az ukrajnai háborús helyzet miatt nem sporteseményekre jellemző hangulat fogadta a csapatokat. A bemelegítés alatt a szervezők nem játszottak zenéket, és a szurkolók is csendben ültek a helyükön. A kezdő sípszó előtt a kijevi összetűzésekben elhunytakra emlékeztek a csarnokban. Mivel a Veszprém addigra már bebiztosította csoportelsőségét, csak a Zaporizzsja számára volt tétje a találkozónak, a győzelem ugyanis nyolcaddöntőt ért a számára. A tartalékos Veszprém végül 26-22-re kapott ki. Előtte, a 2013. októberi veszprémi találkozón viszont a magyar bajnok 44-27-re diadalmaskodott.

Továbbjutás esetén a Veszprém a lengyel Wisla Plockkal vagy a macedón Vardar Szkopjével találkozik a kölni Final Fourba jutásért. A két csapat szerdai, plock találkozója 30-30-as döntetlennel zárult.



A nyolcaddöntő programja:
Motor Zaporizzsja (ukrán) - MVM VESZPRÉM

első mérkőzés: szombat, 17.00, Brovari

visszavágó: március 26., 17.00, Veszprém

MOL-PICK SZEGED - THW Kiel (német)

első mérkőzés: vasárnap, 18.30, Szeged

visszavágó: március 23., 18.30, Kiel

Meskov Breszt (fehérorosz)-Kielce (lengyel)

első mérkőzés: szombat, 17.00, Breszt

visszavágó: március 26., 16.00, Kielce

Montpellier (francia) - Flensburg-Handewitt (német)

első mérkőzés: szombat, 17.30., Montpellier

visszavágó: március 27., 17.00, Flensburg

Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón)

első mérkőzés: 30-30 (16-14), szerdán játszották

visszavágó: március 26., 18.00, Szkopje

PPD Zagreb (horvát) - Rhein-Neckar Löwen (német)

első mérkőzés: szombat, 20.00, Zágráb

visszavágó: március 27., 19.30, Mannheim



A negyeddöntő párosítása:

(1. mérkőzés: április 20-24., visszavágó: április 27.-május 1.):
Zagreb/RN Löwen - PSG (francia)
SZEGED/Kiel - Barcelona (spanyol)
Plock/Szkopje - Zaporizzsja/VESZPRÉM
Montpellier/Flensburg - Breszt/Kielce


Négyesdöntő (Köln, május 28-29.)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!