Férfi kézilabda BL - Erős ellenfelekkel kezdenek a magyarok - ELŐZETES

Pick Szeged, 2016.09.22

Nagyon erős német ellenfelekkel kezd a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a két magyar csapat, a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged a hétvégén.

Az előző idényben döntős - a finálét biztosnak tűnő előnyről végül büntetőkkel elveszítő - veszprémiek a világ legerősebb bajnokságát százszázalékos mutatóval vezető Flensburg-Handewitt otthonában lépnek pályára szombaton (17.30 óra), míg a Tisza-partiak a német bajnok Rhein-Neckar Löwent fogadják vasárnap 17 órakor.

A Flensburg már most remek formában van, a múlt szombaton a Löwen otthonában nyert 22-17-re, ugyanakkor a Veszprém - noha az NB I-ben hibátlan - a macedón Vardar Szkopje vendégeként 29-22-re kapott ki a SEHA Ligában.

A magyar bajnok ismét azzal a reménnyel vág neki a sorozatnak, hogy megnyeri azt, és nem elégszik meg a június elején esedékes kölni Final Fourba kerüléssel.

A Szeged is szeretne szintet lépni, és a nyolcaddöntőn, esetleg a negyeddöntőn túljutni. A gárdának általában meggyűlik a baja a németekkel, idén és tavaly is a Kiel búcsúztatta, ugyanakkor 2015. december 5-én a Rhein-Neckar simán kikapott Szegeden 30-24-re.

A Veszprém csoportjában van a Flensburg mellett a spanyol Barcelona, a francia PSG, a dán Bjerringbro-Silkeborg, a lengyel Wisla Plock, a svájci Schaffhausen és a német THW Kiel, míg a szegediek a Rhein-Neckar után találkoznak még a címvédő lengyel Kielcével, a Vardar Szkopjéval, a horvát PPD Zagrebbel, a fehérorosz Meskov Breszttel, a szlovén Celjével, valamint a svéd Kristianstaddal.

Ebből a két csoportból az első helyezettek egyből a negyeddöntőbe jutnak, a 2-6. helyezettek a nyolcaddöntőben folytatják.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!