Férfi kézilabda BL - Remek játékkal győzött a Szeged Mannheimben

Pick Szeged, 2015.03.13

Parádés játékkal négygólos győzelmet aratott a MOL-Pick Szeged a német Rhein-Neckar Löwen mannheimi otthonában a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonásán.

Pick Szeged - Dunkerque - Mindegia
  • Férfi BL, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-Pick Szeged 30-34 (17-16)

gól: Gensheimer 8/5, Rietz 5, Schmid 5, Myrhol 4, Petersson 4, Larsen 2, Kneer 1, Groetzki 1, illetve Parrondo 9/9, Robledo 5, Bombac 5, Balogh 4, Ilyés 3, Källman 2, Ancsin 2, Zubai 2, Prodanovic 1, Hegedüs 1


A visszavágót jövő vasárnap rendezik Szegeden.


Az első húsz percben kitűnően játszott a Szeged, különösen a támadójáték volt remek, 3-3 után végig 3-4 gól volt az előny, még emberhátrányokat is sikerült túlélni. Időkérés után védekezési stílust váltott a Löwen, és megkezdte a felzárkózást. Egyre több lett az eladott labda, az indulásokból pedig a mannheimiek rendre betaláltak. A szünet előtt jött a fordulat, és már a 6-1-es rohamot produkáló hazaiak vezettek.

A második játékrészben jól kapaszkodott a Tisza-parti gárda, amely nem engedte ellépni riválisát. A 37. percben az egyenlítés is sikerült, majd jött a szegedi fordítás (21-22). Megzavarodott a Rhein-Neckar - amely a Bundesligában a második helyen áll -, összeomlott a védőfala, a magyar csapat pedig 25-22-re megugrott. Nem maradt el a hazai időkérés, de ezúttal ez nem hozott eredményt. A Szeged pazarul játszott, és bő tíz perccel a vége előtt 29-25-re vezetett, Parrondo pedig könyörtelen büntető-végrehajtónak bizonyult.

A végjátékban különösen agresszív védekezést választott a német alakulat, és még emberelőnybe is került. Wyszomirski azonban káprázatosan védett ekkor is, és sikerült Európára szóló sikert aratni a félelmetes Rhein-Neckar csarnokában.


  • A további program:

szombat:
La Rioja (spanyol) - MKB-MVM Veszprém 16.15
Dunkerque (francia)-PSG (francia) 17.00
RK Zagreb (horvát)-Kolding (dán) 18.00
Wisla Plock (lengyel)-Vardar Szkopje (macedón) 20.45

vasárnap:
Aalborg (dán)-Barcelona (spanyol) 16.50
Montpellier (francia)-Kielce (lengyel) 17.00
Flensburg-Handewitt (német) - THW Kiel (német) 19.30
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!