Férfi kézilabda NB I - Szombaton és szerdán bajnoki döntő - ELŐZETES

Pick Szeged, 2017.05.19

Szombaton rendezik a férfi kézilabda NB I döntőjének első mérkőzését a Telekom Veszprém és a MOL-Pick Szeged csapatai között, a visszavágóra pedig szerdán kerül sor.

A szegediek ugyanúgy ötven ponttal - 25 győzelemmel és egy vereséggel - zárták az alapszakaszt, mint a címvédő Veszprém, de az egymás elleni összevetésben jobbak, mert hazai pályán 26-23-ra győztek, idegenben pedig 24-22-re kaptak ki, ezért ők játsszák majd hazai pályán a visszavágót.

A mostani szezonban a Magyar Kupa döntőben is találkozott egymással a két csapat, akkor a Veszprém 23-22-re nyert.

A Veszprém tapasztalt balszélsője, Iváncsik Gergő az M4 Sporton elmondta, biztos benne, hogy nagyon nehéz dolguk lesz, de természetesen szeretnék megvédeni a címüket. Az elsődleges céljuk, hogy hazai pályán legyőzzék a Szegedet, a következő lépés pedig az lesz, hogy idegenben is nyerni tudjanak.

"Az elmúlt egy-két évben a Szeged olyan erőt képvisel, hogy tényleg nagyon nehéz készülni ellene, bizonyította, hogy a Bajnokok Ligájában is megállja a helyét" - nyilatkozta.

Mirsad Terzic a klub honlapján elmondta, hogy ellenfelük legnagyobb erőssége a rendszerük, ezért elsősorban erre kell felkészülniük, és nem a játékosokra egyénileg.

"A Szeged nagyon jó csapat, ezért maximálisan összpontosítanunk kell. Tudom, hogy mi vagyunk a jobbak. Remélem, készen állunk majd, sérülések nélkül. Szeretnénk egy jó meccset játszani, és nyerni Veszprémben, de úgy gondolom, a csapat Szegeden is képes lehet győzni. Gőzerővel készülünk, hiszünk magunkban, és úgy gondolom, minden rendben lesz" - tette hozzá a bosnyák balátlövő.

A finálé első találkozója lesz a spanyol Javier Sabaté utolsó mérkőzése Veszprémben, hiszen a visszavágó után már csak a Bajnokok Ligája négyes döntőjének két kölni meccse marad hátra a szezonból. Carlos Ortega másodedzőjeként 2012-ben érkezett a klubhoz, 2015 óta vezetőedzőként dolgozik, 2016 márciusa óta pedig a magyar válogatott szövetségi kapitánya is, de idén nyáron mindkét poszton a svéd Ljubomir Vranjes váltja.

A veszprémieket kereken tíz éve nem lehet letaszítani a hazai trónról, hiszen a Szeged legutóbb 2007 tavaszán ünnepelhetett bajnoki címet. Balogh Zsolt az M4 Sporton kijelentette, meg akarják törni riválisuk hegemóniáját. A jobbátlövő szerint nagy jelentősége van, hogy ők lesznek a házigazdák a második meccsen, de amikor az egyik fél második győzelméig tartott a párharc, akkor fontosabb volt, ki és mikor játszik otthon.

"Szerintem meg fogunk próbálni egy-két újdonságot bevetni, egy-két meglepetés készülhet, de nagy dolgokat már nem tudunk csinálni, a játékot megváltoztatni nem lehet, ilyenkor túl sok új taktikát már nem érdemes belevinni" - fogalmazott Balogh. Hangsúlyozta, nagyon jól ismeri egymást a két csapat, így nehéz meglepni a másikat.

Hozzáfűzte, mindenki láthatja, nagyon közel van egymáshoz a két együttes, ezért teljesen nyílt párharcra számít a döntőben. Az átlövő úgy véli, a saját árnyékukon kell átlépniük, és akkor meglehet az áhított siker.

Zubai Szabolcs a klub honlapján elmondta, hogy az alapszakasz megnyerésére részsikerként tekintenek, ami erőt ad nekik. "Ez most egy olyan párharc lesz, amilyet a BL-ben a kieséses szakaszban vívtunk. Az mindenképpen kedvező, hogy a második meccs lesz Szegeden. Kőkeményen dolgozunk, minden apró részletre felkészülünk, a célunk az aranyérem megszerzése. A csapat és a közönség is nagyon megérdemli már a sikert" - vélekedett a tapasztalt beálló.

A szombati első meccs 15.45-kor kezdődik Veszprémben, a szegedi visszavágót pedig szerdán 18 órától rendezik.


Az eddigi bajnokok:

------------------
24-szer: Veszprém
15-ször: Bp. Honvéd
12-szer: Elektromos
9-szer: Újpest
5-ször: Bp. Spartacus
4-szer: Tatabánya, Munkás TE
3-szor: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
2-szer: Szeged, VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szer: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!