Köszönünk mindent kapitány, üdv a fedélzeten Alexander

Pick Szeged, 2021.05.04

Hét év után távozik a Mol-Pick Szeged csapatától Jonas Kallman csapatkapitány. A svéd klasszis 2014-ben érkezett a Tisza-parti együtteshez, majd hét év közös munka után lejár a szerződése a kékeknél.

Jonas Kallman A 39 éves egykori olimpiai ezüstérmes svéd kézilabdázó a Pick legeredményesebb játékosa 325 találattal, már ami a Bajnokok Ligáját illeti, míg a hazai pontvadászatban 370 gólt szerzett a csapat honlapja szerint. Kallman a klub vitathatatlanul egyik legkarizmatikusabb játékosa, hiszen játék intelligenciája és védekezése nagyon magas szintet képvisel mind a mai napig, annak ellenére is, hogy a svéd klasszis életkora hamarosan a negyedik x-be lép. A balszélső helyére jelentette be a klub a mai napon Alexander Christoffersen Blonz-t, aki a norvég nemzeti együttes és az Elverum Handball oszlopos tagja fiatal kora ellenére. A 21 éves kézilabdázó méltó utódja lehet Jonas Kallman-nak. Blonz rendkívül gólerős játékos, szinte minden helyzetben képes meglepetést okozni a kapusoknak.

Szintén jó hír lehet a Pick család számára, hogy egyelőre meg nem erősített hírek szerint Miquel Martins, az FC Porto kézilabdázója nagyon közel áll ahhoz, hogy megegyezzen a Tisza-parti együttessel. A hírt egyébként korábban több portál is megszellőztette, most újra felbukkant a Twitteren, hogy a portugál klasszis minden valószínűség szerint Szegedre teszi át a székhelyét. Miquel Martins egyébként 2013 óta erősíti a kék-fehér együttest. A portugál válogatott 23 éves játékosa 192 cm magas és igen agilis irányító, igazi tehetség.  

Ugyan még nem jelentették be, de több helyen is megjelent, hogy Bánhidi Bence sem igazol el Szegedről, hanem tovább erősíti a Tisza-parti alakulatot. Hivatalosan utóbbi két igazolást még nem jelentette be a klub, de több helyről is arról hallani, hogy a Pick a fentebb említett kézilabdázókkal tervez hosszabb távon.

Korábban David Mandicot is hírbe hozták a Pick Szegeddel, azonban a horvát válogatott és az RK Zagreb balszélsője egyes hírek szerint a Bundesligában, egészen pontosan az MT Melsungen csapatánál folytathatja pályafutását. A Melsungen jelenleg 9. helyen szerepel a német bajnokságban.

Fotó: Jonas Kallman igazolásának bejelentése: 2014.02.09.
(Webrádió)

Galériánk

Jonas Kallman Jonas Kallman Jonas Kallman
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!