Mol Pick Szeged - Vardar: Van még több kérdés?

Pick Szeged, 2019.05.04

Mintha valami bénító mágiát alkalmaztak volna az egykori B csoport csapatai ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőiben.

Férfi kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - MKD HC Vardar Április 24-én, szerdán kora este senki sem gondolta volna, hogy a Telekom Veszprém 6 gólos németországi, Flensburg elleni győzelme lesz a legsoványabb siker a négy mérkőzésen. sajnos így lett. Sajnos, hiszen a MOL Pick Szeged ugyanúgy a B-csoport tagja volt a csoportmeccseken. Kérdés, van-e visszaút a Flensburg, Nantes, Szeged, PSG négyesből bárkinek. Van-e még egyáltalán kérdés? Ha van is visszaút, arra legnagyobb esélye éppen a Szegednek lehet.

Érthetetlen, megmagyarázhatatlan, a szezon egy magas százalékát (nem az egészet, hiszen a Magyar Kupa győzelem csak megvan, és a bajnoki döntő előtt állunk) tönkretevő utolsó 10 perc volt az, amit Szkopjéban művelt a csapat, 20-21-ről 23-31-re alakult az eredmény. A szurkoló példaértékűen áll hozzá a dolgokhoz. Mondván, nem szabad elveszíteni a hitet, és igenis meg lehet a 9 gólos győzelem (arra kicsi az esély, hogy 8 gól elég lesz, azaz hogy a Vardar 23 vagy annál kevesebb gólt dobjon). Persze lehet kérdés az is, hogy miért éppen most aratna nagyarányú sikert a Szeged, amikor győzelmei mindig utolsó perces sikerek voltak, kivétel csak a Celje elleni hazai meccs. De talán éppen az adrenalin miatt, amely belehajtja a csapatot a továbbjutásba. Más megoldást őszintén nem látok. Csak azt, hogy még egyszer olyan gyenge napot nem foghatnak ki a kapusok, a védelem és gyakorlatilag Bánhidin kívül a támadójáték sem. Mert nem arról volt szó, hogy Bombacnak ne lettek volna szenzációs megoldásai a meccsen, mert voltak, hanem arról, hogy nem volt észrevehető egy olyan támadó taktika, amivel huzamosabb ideig meg tudták volna a szegedi srácok zavarni az észak-macedónokat. Meg kell találni a szélsőket is, na de ezt a fiúk sokkal jobban tudják. Legutóbbi írásomban azt kérdeztem, milyen rájátszás csapat a Szeged? Sajnos az első meccsen nem bírta a pokoli atmoszférát. Ideje a szegedieknek is hasonlót teremteni. Ezt tudják a szurkolók, csak ugyanolyan nehéz lesz.

Mert mindenesetre meglepő lenne, ha nem a Veszprém, Barcelona, Kielce, Vardar négyest láthatnánk Kölnben, de a sebzett oroszlán mindig veszélyes, és a négy vesztes együttes annyira meg van sebezve, hogy semmi veszítenivalója nincsen. A legnagyobb meglepetés, mondhatni világszenzáció a Nantes továbbjutása lenne, egy rjuk történő sikeres fogadás bárkiből milliomost csinálna, maradjunk ennyiben. A Veszprémen sem érzem azt, hogy 6 góllal ki bírna hazai parketten kapni a német listavezetőtől. A két hazai pályán játszó csapat, a Szeged és a PSG az, aki okozhat meglepetést. Aztán persze ki tudja, az első meccsek előtt sem jósolta senki a kialakult eredményeket.

Boros Tamás
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!