Századik BL-sikerével zárná az évet a MOL-Pick Szeged

Pick Szeged, 2020.12.10

A MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata története századik Bajnokok Ligája-sikerével zárná az idei évet.

A szegediek szerdán házigazdaként 30-27-re legyőzték a fehérorosz Meskov Breszt együttesét. Ez volt a 206. mérkőzésük a BL-ben, mérlegük 99 győzelem, 17 döntetlen és 90 vereség. Ezt az évet december 22-én a macedón Vardar Szkopje ellen zárják, szintén hazai pályán.

Úgy tervezik, hogy ez lesz a csapat karácsonyi ajándéka a klubnak -mondta az M4 Sport csütörtöki, Sporthíradó című műsorában Szűcs Ernő Péter klubelnök.

Hozzátette, továbbra is azt gondolja, hogy a mostani versenysorozat a jelenlegi állapotok miatt nem tükrözi az erőviszonyokat.

"A Szeged nem a hatodik ebben a csoportban, az élre vártuk a csapatunkat, de tudjuk, hányszor volt, hogy csak hét-nyolc játékossal tudtuk lejátszani a mérkőzéseket. Bízunk benne, hogy ez tavaszra kiegyenesedik" - nyilatkozta Szűcs.

A jövő heti, Veszprém elleni - szintén hazai - bajnoki rangadóról a klubelnök úgy fogalmazott, nagyon reméli, hogy egy hét múlva is olyan szinten vagy még jobban fognak játszani, mint a BL-ben a legutóbbi két hazai meccsükön.

Hozzáfűzte, a koronavírusos megbetegedésekből nagyon nehezen és lassan tud "felállni" minden csapat, mert ez új dolog a sportban, amelyre vonatkozóan nem alakultak ki automatizmusok.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!