Férfi kézilabda BL - Győzelemmel zárta a csoportkört a Szeged

Pick Szeged, 2017.03.09

A MOL-Pick Szeged 30-24-re győzött a német Rhein-Neckar Löwen vendégeként a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, szerdán.

Kézilabda BL - MOL-Pick Szeged - Rhein-Neckar Löwen
  • Eredmény,

Férfi BL, csoportkör, 12. (utolsó) forduló, B csoport:
Rhein-Neckar Löwen (német) - MOL-Pick Szeged 24-30 (12-14)

a Szeged gólszerzői: Källman 7, Bánhidi 6, Balogh Zs., Skube 5-5, Obranovic 3, Bodó, Gorbok, Blazevic, Buntic 1-1


A magyar csapat világbajnoki bronzérmes szlovén beállója, Matej Gaber betegség miatt nem utazott el Frankfurtba, ő volt a szegediek egyetlen hiányzója.

Számos hibával kezdtek a csapatok, de ebből az időszakból a vendégek jöttek ki jobban, hiszen a 11. percben már négy góllal vezettek (4-8), ezért a németek vezetőedzője, a hétfő óta az olimpiai bajnok dán válogatott szövetségi kapitányaként is tevékenykedő Nikolaj Jacobsen időt kért. Ezzel kizökkentette a szegedieket, aki több mint hét percig nem szereztek újabb gólt, ezt kihasználva a Löwen egyenlített (8-8).

Juan Carlos Pastor vezetőedző is időt kért, ezután pedig a hazaiak nem tudtak betalálni több mint hét percen keresztül (8-11). A vendégek a szünetig két gólt megőriztek az előnyükből (12-14), valamivel hatékonyabb támadójátékuknak köszönhetően.

A második felvonás elején a magyar csapat tudta értékesíteni a ziccereit (12-17), és a folytatásban is magabiztosan őrizte előnyét, miközben a hazaiak tompának tűntek és pontatlanok voltak. A vendégek tíz perc alatt 7-2-es sorozatot produkáltak, amihez jelentősen hozzájárultak a spanyol kapus, José Manuel Sierra bravúros védései is.

A végjátékra nem maradtak izgalmak, mert a német bajnoki címvédő nem tudott felzárkózni, így a magyar együttes bravúros idegenbeli sikerrel zárta a csoportkört. Az szombaton derül ki, hogy a szegediek a második vagy a harmadik helyen zárnak-e.

A németek legeredményesebb játékosa Hendrik Pekeler volt hat találattal.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseit március 22. és 26. között, a visszavágókat pedig március 29. és április 2. között rendezik.


A csoport állása: 1. Vardar Szkopje (macedón) 18 pont/13 mérkőzés, 2. MOL-Pick Szeged 17/14, 3. Rhein-Neckar Löwen) 17/14, 3. Vive Tauron Kielce (lengyel) 16/13, 5. Meskov Breszt (fehérorosz) 14/13, 6. Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 9/13, 8. IFK Kristianstad (svéd) 8/13, 8. PPD Zagreb (horvát) 7/13

Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.


Az A csoport elhalasztott és szerdán pótolt mérkőzésén a német Flensburg-Handewitt házigazdaként öt góllal legyőzte a svájci Kadetten Schaffhausen együttesét. A vendégek magyar válogatott irányítója, Császár Gábor öt gólt dobott. A Telekom Veszprém a harmadik helyen végez, amennyiben szombaton hazai pályán nem kap ki a Flensburgtól.


A csoport:
Flensburg-Handewitt (német) - Kadetten Schaffhausen (svájci) 31-26 (15-14)

Az állás: 1. Barcelona (spanyol) 23 pont/13 mérkőzés, 2. Paris Saint-Germain (francia) 22/13, 3. Telekom Veszprém 16/13, 4. Flensburg-Handewitt 15/13, 5. THW Kiel (német) 12/13, 6. Orlen Wisla Plock (lengyel) 8/13, 7. Bjerringbro-Silkeborg (dán) 6/13, 8. Kadetten Schaffhausen 2/13

Az A és a B csoport győztese a negyeddöntőbe kerül, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőben folytatják a szereplésüket.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!