Férfi kézilabda BL és EHF Kupa - A magyar csapatok heti programja

Pick Szeged, 2014.12.01

A férfi kézilabda Bajnokok Ligájában az MKB-MVM Veszprém és a MOL-Pick Szeged a csoportelsőségért lép pályára szombaton, míg az EHF Kupában a 16-os főtábla csoportsorsolását tartják csütörtökön, ezen a Balatonfüred érdekelt.

A BL-ben az eddig százszázalékos Veszprém Mannheimben szerepel a Rhein-Neckar Löwen otthonában, és ha pontot szerez, akkor két fordulóval a vége előtt már csoportelső.

A szegediek a Veszprémhez hasonlóan pontveszteség nélkül álló Kielcét fogadják. A két csapat első, lengyelországi mérkőzésén a hazaiak 37-32-re nyertek, így a Tisza-partiaknak csak akkor marad esélyük a csoportelsőségre, ha legalább hat góllal diadalmaskodnak.

A csoportelsőség a nyolcaddöntőben és - továbbjutás esetén - a negyeddöntőben hazai visszavágót ér, a csoportmásodikok biztosan csak a nyolcaddöntőben játszhatnak otthon a második felvonásban.

A Veszprém és a Szeged mellett a Kielce is már biztosan ott van a 16 között, de elmondható ez még a német THW Kielről, a spanyol Barcelonáról és a dán Koldingról.

Az EHF Kupában csütörtökön sorsolják ki a 16-os főtábla csoportjait, ebben a sorozatban a Balatonfüred érdekelt.

A továbbjutók: Balatonfüred, RK Nexe (horvát), Skjern (dán), Tvis Holstebro (dán), BM Granollers (spanyol), Füchse Berlin (német), HSV Hamburg (német), Melsungen (német), Haslum (norvég), FC Porto (portugál), Constanta (román), Szanktpetyerszburg (orosz), Velenje (szlovén), Vojvodina (szerb), Winterthur (svájci), Eskilstuna (svéd)

A játéknapok:
1. forduló: február 14/15.
2. forduló: február 21/22.
3. forduló: február 28./március 1.
4. forduló: március 7/8.
5. forduló: március 14/15.
6. forduló: március 21/22.


A csoportok első és második helyezettjei jutnak az áprilisi negyeddöntőbe. A sorozatot május 16-án és 17-én négyesdöntő zárja, egyelőre ismeretlen helyszínen.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!