Férfi kézilabda NB I - A Veszprém megvédte bajnoki címét

Pick Szeged, 2017.05.25

A Telekom Veszprém 30-27-re kikapott a MOL-Pick Szeged otthonában a férfi kézilabda NB I döntőjének szerdai visszavágóján, de 50-47-es összesítéssel nyert és megvédte címét.

Férfi kézilabda NB I - A Veszprém megvédte bajnoki címét A Veszprém 25. alkalommal, sorozatban pedig tizedszer lett bajnok.

Eredmény:

férfi NB I, döntő, visszavágó:
MOL-Pick Szeged - Telekom Veszprém 30-27 (15-14)

a legeredményesebb játékosok: Källman 7, Balogh Zs., Bodó 6-6, Thiagus Petrus, Buntic 4-4, illetve Palmarsson 5, Gajic, Lékai 4-4, Nagy L. 3.

A párharcot a Veszprém nyerte 50-47-es összesítéssel.


A kezdés előtt a pályán köszöntötték a Szeged legutóbbi, tíz évvel ezelőtti bajnokcsapatának tagjait.

A hazaiak közül az orosz balátlövő, Szergej Gorbok térdsérülése nem jött rendbe, a világbajnok spanyol kapus, José Manuel Sierra pedig ujjtörése miatt hiányzott. A veszprémiek keretében Ancsin Gábor, Marko Kopljar és Chema Rodriguez nem szerepelt.

Az első meccset házigazdaként 23-17-re megnyerő Veszprém 2-1-re vezetett a visszavágó elején, majd a brazil Thiagus Petrus sorozatban háromszor volt eredményes, ezzel fordított a Szeged. Jelentősebb előnyt azonban nem tudott kialakítani, pedig kétszer is emberelőnyben játszhatott, Marin Sego pedig jól védett.

A hazaiaknál Thiagus Petrus mellett csak Denis Buntic, Jonas Källman és Bodó Richárd szerzett akciógólt, a túloldalon viszont sokkal többen betaláltak. Aron Palmarsson és Nagy László remekül mozgatta a csapatot, Lékai Máté beállítása ismét jót tett a veszprémieknek, akik végig kontrollálták a játékot.

A vendégek a szünetben csak egygólos hátrányban voltak, ezért szurkolóik már bajnokcsapatként köszöntötték őket, és a második felvonás elején még közelebb kerültek címük megvédéséhez. Lékai góljával ismét vezettek (16-17), majd Juan Carlos Pastor szegedi vezetőedzőnek 20-22-nél időt kellett kérnie, mert együttese győzelme is veszélybe került.

Szlovén cserekapusa, Urh Kastelic védéseire alapozva fordítottak az ebben az időszakban sokkal hatékonyabban védekező szegediek. A Veszprém igyekezett taktikusan lassítani a játékot, a hazaiak a meccs során először hárommal vezettek (29-26), de ekkor már csak öt perc volt hátra. Balogh Zsolt, Bodó és Källman remekelt, ám Mirko Alilovic két hazai hétméterest is kivédett a hajrában, így a Szegednek nem volt reális esélye az összesítésbeli hátránya ledolgozására. 



(FOTÓ)


Az eddigi bajnokok:

------------------
25-szörös: Veszprém
15-szörös: Bp. Honvéd
12-szeres: Elektromos
9-szeres: Újpest
5-szörös: Bp. Spartacus
4-szeres: Tatabánya, Munkás TE
3-szoros: Győr, Bp. Vörös Meteor, Csepel
2-szeres: Szeged, VM Közért, MAFC, VII. ker. Levente Egylet, VAC
1-szeres: Dunaferr SE, Debreceni Dózsa, Bp. Vasas, Belvárosi TVK
(MTI)

Galériánk

Férfi kézilabda NB I - A Veszprém megvédte bajnoki címét Férfi kézilabda NB I - A Veszprém megvédte bajnoki címét Férfi kézilabda NB I - A Veszprém megvédte bajnoki címét Férfi kézilabda NB I - A Veszprém megvédte bajnoki címét
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!