TV műsor

Férfi kézilabda NB I - Újratárgyalják a Tatabánya-Szeged mérkőzésen történteket

Mol-Pick Szeged, 2017.01.25

Elfogadta a MOL-Pick Szeged fellebbezését a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) fellebbviteli bizottsága, így újratárgyalják a Grundfos Tatabánya elleni, 18-18-as döntetlennel zárult mérkőzés hajrájában történteket.

A férfi NB I-es találkozót december 16-án játszották Tatabányán, s a szegedi klub azért óvott, mert az utolsó másodpercekben - szerinte - a hazaiak egyenlítő gólját követően olyan szabálytalanság történt a kezdőkörben, amely után kék lapot kellett volna adnia a játékvezetőnek, valamint hétméterest a szegedieknek. A szankciók elmaradtak, azaz játékvezetői műhiba történt a vendégek szerint.

A verseny albizottság január elején elutasította a szegediek óvását és helybenhagyta a pályán elért eredményt, arra hivatkozva, hogy a "pályán született játékvezetői ténydöntéssel szemben - függetlenül a ténydöntés helytállóságától - óvás nem nyújtható be". Ám a fellebbviteli testület - a klub honlapjának beszámolója szerint - kedden hatályon kívül helyezte ezt a döntést, és új eljárás lefolyására kötelezte az első fokú bizottságot.

A MOL-Pick Szeged mérlege a találkozót megelőzően százszázalékos volt az NB I-ben.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!