Matej Gaber: „Nagyon büszke vagyok arra, hogy a Szegedet erősíthetem majd”

Pick Szeged, 2016.04.22

Jelenleg a Montpellier együttesét erősítő Matej Gaber három, Franciaországban töltött év után nyáron érkezik Szegedre. A szlovén válogatott beálló 3 éves szerződést kötött a Mol- Pick Szeged együttesével, és nagy izgalommal várja már Szegedre érkezését.

Matej Gaber - Mol-Pick Szeged A  játékos döntésének hátteréről nyilatkozott, valamint arról, hogy mekkora örömmel és büszkeséggel tölti el, hogy a következő szezontól Szegeden játszik majd.

1. Először beszéljünk a klubodról. A Montpellier megnyerte a Liga Kupát, és a hónap elején bejutott a Francia Kupa döntőjébe, miután sikerült legyőzni a Dunkerque együttesét. Mi volt a döntő a fináléba kerülésért lejátszott mérkőzésen?

A Dunkerque elleni mérkőzésen az döntött, ami minden mérkőzésen kulcsa lehet egy győzelemnek. Keményen védekeztünk és a jó védekezésünknek köszönhetően sikerült sok könnyű gólt szereznünk.

2. Térjünk át a Mol – Pick Szegedre, hiszen a nyártól a szegedi csapatot erősíted majd. Mit jelent számodra, hogy a Szeged játékosa leszel?

Először is elmondhatom, hogy számomra ez nagyon sokat jelent.  A Mol- Pick Szeged egy nagy hagyományokkal rendelkező együttes, és egy olyan tervet tártak elém, ami nagyon ambiciózus. Ennek következtében nagyon boldog és büszke vagyok arra, hogy részese lehetek majd ennek a tervnek a megvalósításában.

3. Miért a Mol- Pick Szeged mellett döntöttél?

Ahogy az imént említettem, a klub elképzelései nagyon vonzóak voltak számomra. Emellett természetesen az sem volt mellékes, hogy a világ egyik, ha nem a legjobb edzőjével dolgozhatok majd Szegeden. Ennek is köszönhetően biztos vagyok benne, hogy sokat fogok fejlődni Juan  Carlos Pastor kezei alatt.

4. Honfitársad Dean Bombac Szegeden játszik jelenleg is. Beszéltél vele mielőtt meghoztad a döntésedet?

Természetesen mielőtt meghoztam a döntésemet beszéltem vele. Nemcsak a csapatról, hanem a városról, az emberekről is szintén megkérdeztem a véleményét. Dean semmi rosszat nem tudott mondani, így számomra nagyon könnyű volt meghozni a döntést.  

5. Korábban játszottál már a Szeged ellen. Hogyan láttad a csapatot ellenfélként?

Amikor a Mol- Pick Szeged mérkőzéseit néztem, vagy játszottam ellenük az volt a benyomásom, hogy minden játékos, minden pillanatban tudja, hogy mit kell tennie a pályán. Ezért gondolom úgy, hogy egy nagyon jó felkészítés, felkészülés előzheti meg részükről a mérkőzéseket.  

6. Végezetül, mit üzennél a szegedi szurkolók számára?

Ahogy a korábbiakban is mondtam, nagyon boldog vagyok, hogy a Szeged játékosa lehetek a következő évtől. Meg kell említenem a szurkolókat, akik fantasztikus hangulatot teremtenek a csarnokban, amit személyesen is megtapasztalhattam, amikor a BL-ben ellenfélként léptem pályára Szegeden. A legjobbat fogom nyújtani annak érdekében, hogy együtt örülhessünk majd a kiváló mérkőzéseknek és győzelmeknek.

Az interjút Kovács Máté készítette.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!

Ezt olvasta már?

Kövess minket a Facebookon!