A 2021-es Világjátékokat is érintheti az olimpia elhalasztása

Sport, 2020.03.26

A Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) szerint most még korai arról nyilatkozni, hogy a 2021-es Világjátékokat miként érintheti a tokiói olimpia elhalasztása.

Az ötkarikás programban nem szereplő sportágak legnagyobb, szintén négyévenkénti seregszemléje, a Világjátékok, amelyet legközelebb a tervek szerint jövő július 15. és 25. között rendeznek meg az egyesült államokbeli Birminghamben.

A jövő nyári Világjátékok megrendezését befolyásolhatja a tokiói olimpia elcsúsztatása, azonban a Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) csütörtöki tájékoztatása szerint az IWGA jelenleg még túl korainak tartja, hogy a multisport-eseménnyel kapcsolatban lehetséges változásokról foglaljon állást.

"A konkrétumokhoz több információra van szükségünk, elsősorban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság részéről" - írták közleményükben.

José Perurena, a szervezet elnöke már korábban jelezte: elképzelhető, hogy a játékokat megelőző egyes kvalifikációs versenyeket törölnek vagy elhalasztanak a járvány miatt. Az máris biztos, hogy a szervezet idei közgyűlését április helyett novemberre helyezték át.

A 2021-es, birminghami Világjátékokra 30 sportágban 100 ország 3600 sportolóját várják. Magyarországon az 59 sportágat összefogó NVESZ feladatkörébe tartozik az eseményre való felkészülés és az azon való részvétel.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!