A bajnokságban és a kupában is a négy közé jutna a megfiatalított OSC

Sport, 2020.07.20

A bajnokságban és a hétvégén kezdődő Magyar Kupában is a legjobb négy közé jutás a cél a nyáron alaposan átalakult és megfiatalított OSC-Újbuda férfi vízilabdacsapatánál.

A XI. kerületi önkormányzat és a MOL által támogatott együttes hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján Cseh Sándor szakmai tanácsadó elmondta, akkor keresték meg, amikor edzők és játékosok hiányában a legfontosabb cél a klub életben maradása és a szakmai munka folytatása volt.

"Gyorsan kellett csapatot építeni, de jó és fiatal gárda alakult ki, és minden egyes tagjának nagy motivációt ad a jelenlegi helyzet" - fogalmazott Cseh Sándor, aki óva intett attól a megállapítástól, hogy az OSC-nek a játékoskerete alapján ott kell majd lennie az élmezőnyben.

"Nagyon fiatal ugyan a csapat, de azért mindkét fronton szeretnének a négybe jutni. Úgy érzem, a Ferencváros és a Szolnok kiemelkedik a mezőnyből, mi a Vasassal körülbelül azonos szinten vagyunk, de a Honvéd és a BVSC is megerősödött, ott is vannak jól csengő nevek" - fűzte hozzá a szakmai tanácsadó, aki szerint mivel a csapatoknál most sok a sérült, ezért a Magyar Kupában az aktuális forma dönti majd el a sorrendet.

Az új vezetőedző, Varga Dániel az FTC utánpótlásából érkezett, elmondása szerint játékosai öt hete keményen edzenek, de meccset még nem játszottak.

"Úgy érzem, jó úton járunk, de sok függ attól, hogyan reagálunk majd az esetleges nehezebb szituációkra" - jelentette ki a szakvezető, aki jelenleg 14 játékossal számolhat.

Kósz Zoltán másod- és egyben kapusedző elmondta, hogy Branislav Mitrovic két év után elment az OSC-től, de Lévai Márton maradt, aki szerinte legalább azon a szinten képes teljesíteni, mint volt csapattársa, ezért a kapusokon nem fog múlni a csapat teljesítménye.

Erdélyi Balázs csapatkapitány arról beszélt, hogy az első feladat az együttes új arculatának a kialakítása lesz.

"Fiatal a csapat, ezért nem a statikus, hanem a pörgős játékstílus kedvez majd nekünk, sok úszással. Jól ismerjük Varga Danit, tudjuk, mire lehet tőle számítani, jó a kapcsolat a csapat és közte, pozitívan látom a jövőt" - jegyezte meg Erdélyi Balázs.

Hárai Balázs, az életkor alapján második legrutinosabb játékos szerint a mostani OSC tele van motivált játékosokkal, de idő kell ahhoz, hogy kiderüljön, mire képes a csapat.

"Akár még egy érem is összejöhet" - mondta a világ- és Európ-bajnok pólós.

Az ugyancsak válogatott Manhercz Krisztián emlékeztetett arra, hogy mindössze hét-nyolc játékos maradt a tavalyi keretből, ezért nekik, az idősebbeknek többet kell vállalniuk és példát kell mutatniuk a fiataloknak.

Mint elhangzott, az OSC keretét az eddig említett négy játékoson kívül Tóth Márton, Salamon Ferenc, Tóth Kristóf, Bundschuh Erik, Várnai Kristóf, Sziládi Kristóf, Dala Döme, Csacsovszky Erik, Burián Gergő és Almási Patrik alkotja, Dévai Kristóf átigazolása még nem zárult le.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!