A BOM a MOB stratégiai partnereként dolgozik tovább

Sport, 2018.09.04

A BOM a Magyar Sportért Közhasznú Alapítvány a jövőben a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) kiemelt stratégiai partnereként működik tovább.

A BOM keddi tájékoztatása szerint a két szervezet együttműködési megállapodást írt alá annak érdekében, hogy intézményesítsék a közös munkát. Ennek értelmében összevonják a MOB Életút Programját és a BOM Alapítvány tanulmányi ösztöndíjprogramját. Az ösztöndíjprogram fő célja, hogy megfelelő anyagi feltételeket biztosítson az olimpiára készülő és egyidejűleg tanulmányokat folytató fiatal sportolók számára. Amint arra a közlemény emlékeztet, a támogatás hozzásegíti az ösztöndíjasokat ahhoz, hogy a tanulmányaikkal megszerzett képesítéssel a sportolói karrierjük befejezése után a civil életútjuk is megalapozott legyen.

"Az alapítvány eddigi munkájának nagy elismerése ez az együttműködési megállapodás és az, hogy kiemelt anyagi támogatóink között tudjuk a Magyar Olimpiai Bizottságot" - mondta Szalay-Berzeviczy Attila, a BOM elnöke. "Célunk, hogy közösen még többet tudjuk tenni a sport és az oktatás tudatos összekapcsolásával azért, hogy a legjobbjaink ne csak versenyzőként, de később a civil pályán, vagyis a munkaerőpiacon is kimagasló teljesítményekre legyenek majd képesek a magyar gazdaság javát szolgálva. Az alapítvány munkáját a jövőben is Váradi-Bóta Kinga fogja össze főtitkárként, míg kommunikációs, valamint olimpiai szakmai ügyekben Gundel Takács Gábor és Mizsér Attila fogja képviselni a szervezetünket" - tette hozzá.

Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke kifejtette, a MOB a kezdetek óta figyelemmel kíséri a BOM lassan másfél évtizedes tevékenységét, az elmúlt években pedig számos projekten dolgoztak együtt, ezért is várják a még aktívabb közös munkát.

"A Magyar Olimpiai Bizottság - akárcsak a nemzetközi olimpiai család - sportolói kettős életpályamodelljének célja, hogy sportolóink a civil életben is megtalálják majd a helyüket. Ennek a különösen fontos tevékenységünknek az egyik pillére a tanulmányi ösztöndíjprogram, amit a jövőben közösen bonyolítunk az elsősorban üzleti szférából szerveződött BOM alapítvánnyal" - hangsúlyozta.

A MOB az együttműködés aláírásával az alapítvány legnagyobb adományozója lesz, 2020 év végéig évente 14 millió forintos támogatással járul hozzá a BOM Alapítvány tevékenységéhez, és ezzel az olimpiára készülő magyar egyetemisták és főiskolások karrierjének támogatásához.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!