A magyar piacról nem tud igazolni a Siófok KC

Sport, 2018.03.22

A magyar piacról nem tud érdemben erősíteni a Siófok KC női kézilabdaklub, ezért szerződtet külföldről játékosokat - reagált Fodor János ügyvezető a csapat összetételét ért kritikára.

Az M4 Sport Sportreggeli című műsorában arról beszélt, hogy lehet őket rengeteg idegenlégióst felvonultató csapatként emlegetni, de a siófoki klub "egyszerűen nem tudja jelen pillanatban megfizetni a magyar játékosokat", és nem biztos, hogy akiket kiszemelnek, éppen Siófokra akarnak szerződni.

"Szerintem el fog jönni az az idő, amikor jól fogják majd magukat érezni Siófokon, ez is egy vonzó klub lesz ezeknek a magyar játékosoknak, és komoly célokat tudunk majd kitűzni" - mondta a csütörtöki telefoninterjúban.

A dán Camilla Maibom februárban igazolt a csapathoz, a horvát Andrea Penezic és az orosz Tatyjana Hmirova érkezését pedig már bejelentették. Sajtóhírek szerint ugyanakkor a norvég Silje Solberg és a lengyel Joanna Drabik is Siófokra kerülhet.

"Sajnos sodródunk az eseményekkel, mert a külföldi média lehozta az igazolásokat, a magyar pedig átvette ezeket" - mondta Fodor János, hozzátéve, hogy a hírek vagy igazak, vagy nem. - "Igaz, hogy igazoltunk játékosokat, igaz, hogy szeretnénk megtartani játékosokat, remélem, hogy az elkövetkezendő egy héten belül mindenkit bejelentünk, most már kényszerből sajnálatos módon" - folytatta.

Azt ugyanakkor már közölte a Balaton-parti klub, hogy a norvég Tor Odvar Moen váltja majd a vezetőedzői poszton a dán Lars Rasmussent, akinek a nyáron lejáró szerződését a Siófok nem hosszabbítja meg. Fodor János szerint a hivatalos bejelentésre azért volt szükség, mert a norvég média lehozta a hírt és a magyar sajtóban is megjelent.

Kitért arra is, hogy jövő csütörtökön avatják a Kiss Szilárd Sportcsarnokot, két nappal később pedig már a Magyar Kupa négyes döntőjében szerepel a csapat Budapesten. Az ügyvezető emlékeztetett rá, hogy a Siófok KC-nél a minimális cél a nemzetközi szereplés kiharcolása. Az együttes a bajnokságban jelenleg az ötödik helyen áll.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!