A Scuderia Toro Rosso teljesítménye napjainkban

Sport, 2019.11.21

Az olasz Toro Rosso csapata a 2006-os Forma 1 szezon óta szerepel a legrangosabb autóverseny-sorozatban.

Toro Rosso Az olasz istálló sokáig a Red Bull Racing másodlagos csapataként versenyzett, elsősorban a fiatal, kimagasló tehetségeknek lehetőséget biztosítva. A Toro Rosso a 2006-os debütálása után folyamatosan távolodott a Red Bull Racing vezetőségétől, és 2010 óta önálló csapatként versenyeznek. Az olasz istálló 2020-tól már Scuderia Alpha Tauri néven fog versenyezni, amelytől sokan szintlépést várnak. A Toro Rosso 2018-as teljesítményét és jelenét a következő fejezetekben mutatjuk be.

2018 - a Honda motorok debütálása

2017 szeptember 15-én a Toro Rosso bejelentette, hogy az addig használt Renault motorok helyett a 2018-as szezonban már a Honda motorjaival fognak versenyezni. November 7-én már a pilótákat is megnevezték a francia Pierre Gasly és az új-zélandi Brendon Hartley személyében.

Az előszezonban a Toro Rosso mindenkit alaposan meglepett a Honda motorokkal elért teljesítményével, hiszen a két fiatal versenyző majdnem ugyanannyi kört teljesített, mint az élcsapatok pilótái. Az ausztrál-nagydíjon azonban Gasly éppen egy motorhiba miatt kényszerült idő előtt befejezni a versenyt. Hartley végül a 15. pozícióval zárta a nagydíjat, 1 körös hátránnyal a futamgyőztes Sebastian Vettel mögött.  

A bahreini nagydíj előtt komoly próbatétel előtt állt a csapat Gasly motorjának javítása miatt. A Toro Rosso szakemberei tökéletesen kezelték a szituációt, és a hibák kiderítése után megrendelték, majd beépítették a szükséges alkatrészeket.

A bahreini időmérő során Hartley a minimális lemaradása miatt nem jutott el a Q3-ba. Gasly viszont brillírozott, és a csapat számára nagyszerű 6. pozíciót szerezte meg. Hamilton büntetése miatt végül az 5. pozícióból indulhatott a versenyen. A futamon Hartley két büntetést is kapott, amelyek 40 másodpercnyi hátrányt jelentettek. Hartley a 13. helyen ért célba, de a büntetések miatt a 17. helyen zárta a bahreini nagydíjat. Gasly rögtön a futam elején hatalmas elszántságról adott tanúbizonyságot, és teljes erővel küzdött a dobogóért. A versenyen lehetősége volt a 3. helyen célba érni, de Hamilton végül megelőzte. Gasly 4. helye ennek ellenére hatalmas bravúr volt a fiatal versenyzőtől és a Toro Rosso csapatától egyaránt.  

2019 - Albon és Kvyat lehetősége

Ha érdekel a Toro Rosso és a többi csapat idei teljesítménye, tekintsd meg a FansBRANDS.hu naprakész Forma 1 tabelláját! 

A 2019-es szezonban Alexander Albon és Daniil Kvyat bizonyíthatja tehetségét a Toro Rosso autóiban. Az ausztrál nagydíjon Kvyat megszerezte a 10. pozíciót, amely 1 pontot jelent a csapat számára. Csapattársa csak a 14. helyen ért célba, azonban a bahreini nagydíjat már a 9. helyen zárta, ezzel 2 pontot bezsebelve. Az eddigi eredményeket tekintve a Toro Rosso már idén komoly hírnevet szerezhet, még a 2020-as névváltoztatás előtt.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!