A Vasas röplabdázói az új idényben is sokat várnak maguktól

Sport, 2020.08.18

Az új idényben is a legfényesebb érmeket célozza meg a bajnokságban és a Magyar Kupában is címvédő Vasas Óbuda női röplabdacsapata.

Az együttesben ötödik szezonját kezdő válogatott Török Kata az M1 aktuális csatornán azt mondta, a hosszú szünet után jó volt ismét visszatérni a csarnokba, és bár sok az új játékostárs, hamar megtalálták a közös hangot a pályán és azon kívül is.

"Ki voltunk már éhezve a labdára, örülünk, hogy itt lehetünk" - fogalmazott az ütőjátékos. A magyar sorozatokról elmondta, hogy szeretnék megismételni az elmúlt években mutatott teljesítményüket, és bár a Magyar Kupában nehéz ágra kerültek - a papírforma szerint az előző szezonban alapszakasz-vezető Kaposvárt és a korábbi ötszörös bajnok Békéscsabát kell búcsúztatniuk a döntőbe jutáshoz -, a végső sikerhez "úgyis mindenkit le kell győzniük".

Ezt erősítette meg Jakub Gluszak, a Vasas lengyel vezetőedzője - egyben a női válogatott szövetségi kaptánya - is, akinek ez lesz a harmadik idénye az óbudaiak kispadján.

"Sok röplabdázó kicserélődött a csapatban, de elégedett vagyok, mert jól igazoltunk. Szeretnénk a mostani szezonban is jó színvonalon röplabdázni, minden ellenfelünket tiszteljük, de egyúttal szeretnénk legyőzni is őket" - mondta a szakember. Hozzátette, ennek érdekében a hosszú szünet után a szokásosnál előbb kezdték a felkészülést.

A csapat legrutinosabb játékosa, a horvát Sanja Popovic-Gamma - aki pályafutása során megfordult a többi között az orosz, a török, az olasz és a lengyel élvonalban is, legutóbb pedig a román Alba Blaj (Balázsfalva) csapatában szerepelt - elmondta, egyelőre mindennel nagyon elégedett, a magyar röplabdázás nagy fejlődésen ment keresztül az utóbbi években, ő pedig örül, hogy ennek a részese lehet.

"Harminchat éves vagyok, igyekszem több lenni, mint egy játékos, egyelőre pedig úgy tűnik, a fiatalok megfogadják a tanácsaimat. Próbálok olyan dolgokban segíteni nekik, amiket az edző esetleg nem lát" - mondta a feladóátló poszton játszó röplabdázó, aki szerint a csapat képes lesz meccsről meccsre fejlődni, éppen ezért nem lehet más céljuk, mint megcélozni mindkét magyarországi aranyérmet.

Az előző idényben Bajnokok Ligája-főtáblás Vasas idén is rajthoz áll az elitsorozat selejtezőjében, amelynek sorsolását pénteken rendezik Luxembourgban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!