A rossz szezonkezdet ellenére az EBEL-rájátszás a Fehérvár AV19 célja

Sport, 2017.11.07

A rossz szezonkezdet ellenére továbbra is a rájátszásba jutás a célja az osztrák bajnokságban (EBEL) a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának - hangzott el a székesfehérvári klub keddi szurkolói ankétján.

Az EBEL-ben 18 fordulót követően az utolsó előtti helyen álló együttes szakmai alelnöke, Fekti István elmondta, hogy a szezonkezdetre rányomta bélyegét a sok sérülés, illetve az idegenlégiósok sem úgy teljesítettek, ahogy elvárható lett volna. Hozzátette, az utóbbi időszakban előbb a játék, s idővel az eredmények is javultak.

Közölte, hogy a Benoit Laporte vezetőedzővel szemben megfogalmazott kritikák egy része jogos volt, de "kicsit eltévedt a sok elvárás - eredményesség, sok fiatal beépítése - közepette". A trénernek komoly szakmai múltja van, kiváló edzéseket tart, a játékosok pedig maximálisan bíznak benne - mondta.

Fekti István rámutatott, a klubnak nagyon fontos az EBEL mellett a Visegrád Kupa, mert a "szövetség felé is bizonyítani szeretné, hogy a Fehérváré a legjobb magyar csapat", ami az utóbbi időkben nem mindig sikerült.

Szélig Viktor szakmai igazgató kiemelte: nem egyszerű a "fél csapatot szezononként kicserélni", de tudomásul kell venni, hogy a korábbi "magyar mag" már nincs, a feladat most elsősorban egy új mag összerakása. Megjegyezte, a légiósok esetében kicsi esély van arra, hogy egy szezon alatt csodát tesznek, viszont a magyar gerinc köré építve ez sokkal inkább összejöhet.

Példaként említette, hogy a finn hátvéd, Jesse Jyrkkiö meccsek óta csak padozik, mert vannak nála jobban teljesítő magyar fiatalok.

Szélig Viktor megerősítette, hogy sikeres szezont csak akkor zárhatnak, ha elérik a rájátszást az EBEL-ben. Úgy vélte, ehhez elsősorban az emberelőnyös és -hátrányos játékon kell javítani.

Gál Péter Pál a Fehérvár AV19 SC elnöke elmondta, hogy a Székesfehérváron lejátszott első bajnoki mérkőzés negyvenedik évfordulójára készülnek. A Volán SC 1977. november 16-án vívta első hivatalos bajnoki mérkőzését, erre november 24-én emlékeznek a Medvescak Zagreb elleni találkozón az akkori csapattagok részvételével.

Kérdésre közölte, a MOL támogatóként való belépésével "nincs tele az üzemanyagtank, de a holtpontról elmozduláshoz elegendő". Megjegyezte, hogy az osztrák együttesekkel ellentétben nem fognak "zsoldosválogatottat" építeni, mert náluk kiemelten fontos a magyar válogatott játékosok és a fiatal hokisok jégideje.

Kóger Dániel csapatkapitány közölte, hogy a sérülését követően már több mint két hete jégen edz és jövő kedden a Nyitra elleni meccsen játszani fog, ha az edző úgy dönt.

Mint mondta, a szezon elején nem volt jó a hangulat az öltözőben, mert sokszor nem azt mutatta a végeredmény, mint amit a játék alapján kellett volna. Tudták, hogy több van bennük, ami az utóbbi időben elkezdett megmutatkozni.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!