A Telekom Veszprém új edzője nem számít Aron Pálmarssonra

Sport, 2017.07.24

Ljubomir Vranjes, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának új vezetőedzője a következő idényben nem számít az izlandi Aron Pálmarsson játékára.

A Bajnokok Ligájában legutóbb bronzérmes magyar klub honlapján megjelent közlemény felidézi, hogy a csapat hétfőn (ma) kezdte a felkészülést a következő idényre, de az első edzés előtt 15 perccel Pálmarsson rövid üzenetben jelezte az edzőnek, hogy nem kíván megjelenni, helyette hazautazik Izlandra.

Ljubomir Vranjes tájékoztatta a klub elnökségét, valamint a klubot működtető gazdasági társaság vezetését, hogy a történtek miatt nem számít a játékosra a következő idényben. A közlemény szerint Vranjes azért határozott így, "mert a játékos döntése azt jelenti, hogy nem tiszteli a csapattársait, ez pedig az ő filozófiájába nem fér bele, egy profin gondolkodó játékos nem helyezheti előtérbe saját érdekeit a csapattársaival szemben".

Az elnökség és a részvénytársaság vezetése egyetért az edző döntésével, ugyanakkor "elfogadhatatlannak tartja a játékos jogszerűtlen viselkedését, amellyel súlyosan megszegte a 2018 júniusáig érvényben levő szerződését, emiatt késedelem nélkül megteszi a szükséges jogi lépéseket, hogy a lehető legsúlyosabb eltiltást és kártérítési kötelezettséget rója ki az illetékes szervezet".

Közelmúltbeli spanyol sajtóhírek szerint az már korábban eldőlt, hogy Pálmarsson jövő nyáron Barcelonába igazol. A veszprémiek közleménye felidézi, hogy a két klub június végén megállapodott, hogy az irányítóként és átlövőként is bevethető kézilabdázó a következő idényt is a magyar klubnál tölti, a katalánok nem vásárolják ki a szerződéséből. A megegyezést nem befolyásolja a szerződésszegés.

Aron Pálmarsson 2015-ben ötszörös német bajnokként és kétszeres Bajnokok Ligája-győztesként a német THW Kiel csapatától igazol Veszprémbe.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!