Átadták a felújított tiszafüredi kajak-kenu telepet

Sport, 2018.09.28

Szabó Tünde, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára pénteken átadta a City-Gas Tiszafüredi Kajak-Kenu Sportegyesület megújult telepét, amelyen 15 millió forint értékben hajtottak végre fejlesztéseket.

Szabó Tünde az ünnepélyes eseményen elmondta - amint arról a sportállamtitkárság az MTI-t tájékoztatta -, hogy a kiemelt sportágak sportlétesítmény-fejlesztési keretéből az idén megújult a kajakház, a kondiépület, és a vízitelepen kialakításra került egy streetballpálya, egy kerékpártároló, és elkészült a kishajók befogadására is alkalmas épület. Korszerűsítésre került a közvilágítás, a térburkolat és a napelemes energiarendszer is bővítésre került.

"Ezek mind-mind olyan beruházások és fejlesztések, amelyek komfortosabbá teszik a vízitelepet, amelynek köszönhetően a sportolók és edzők egyaránt otthonosabban érzik magukat, a fejlődésnek köszönhetően még nagyobb örömmel, még nagyobb kedvvel végzik majd feladatukat, és szereznek dicsőséget Tiszafüred városának és Magyarországnak" - hangsúlyozta Szabó Tünde.

Hozzátette, a Benedek Gábor Városi Sportcsarnokban és Szabadidőközpontban a jövőben új borítással ellátott felületen sportolhatnak a sportolni vágyók, ennek a beruházásnak köszönhetően a csarnok, a küzdőtér alkalmassá vált labdarúgó, kézilabda, kosárlabda, röplabda és teniszmérkőzések lebonyolítására is.

"Ezzel Tiszafüred újabb lépést tett afelé, hogy a város igazi sportos és sportoló várossá váljon" - fogalmazott Szabó Tünde.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!