Átadták az Élen a tanulásban, élen a sportban díjakat

Sport, 2018.10.16

Három kategóriában 41 budapesti diákot részesített az Élen a tanulásban, élen a sportban elnevezésű elismerésben a fővárosi önkormányzat kedden.

Budapest önkormányzata 1969 óta díjazza azokat a fiatalokat, akik a tanulásban és a sportban kimagasló eredményt érnek el. Idén három kategóriában, általános iskolások (22), középiskolások (13), valamint egyetemisták és főiskolások (6) számára osztottak díjakat. A kitüntetettek közül a legtöbben valamilyen küzdősportot űznek.

Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes megnyitóbeszédében megemlítette, a díj éppen jövőre lesz félszáz éves, amikor Budapest Európa sportfővárosa lesz. Hangsúlyozta, az idén megújult az elismerés, mert immár iskolák és sportszövetségek is megkaphatják.

"A díj elismerés, bátorítás, motiváció egyszerre, és köszönet az iskoláknak, a sportegyesületeknek. Hirdessétek, hogy sportolni és tanulni lehet egyszerre, magas szinten" - mondta az ünnepélyen, amelyen jelen volt többek között Deutsch Tamás, a Magyar Olimpiai Bizottság alelnöke, Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke, Schmittné Makray Katalin olimpiai ezüstérmes tornász és Danada Judit, a fővárosi önkormányzat sportosztályának vezetője is.

"Személyes példából mondom, hogy a sportot és a tanulást néha nehéz összeegyeztetni, de fontos a tanulás, mert megalapozza a jövőt, a sport pedig megtanít küzdeni" - fordult a jutalmazottakhoz Bernek Péter világ- és Európa-bajnok, ifjúsági olimpiai bajnok úszó, aki 2015-ben az év egyetemi sportolója volt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!