Atlétikai vb - Baji futammásodikként jutott az elődöntőbe

Sport, 2017.08.06

Baji Balázs futamában másodikként végzett, így magabiztosan jutott a vasárnap esti elődöntőbe 110 méter gáton a londoni atlétikai világbajnokságon.

Az országos csúcsot a júliusi Gyulai Memorialon 13.15 másodpercre javító gátfutónál többen is jobban kapták el a rajtot az első előfutamban, ám magabiztos futással egy híján minden társát megelőzte, s a végén még kissé ki is engedhetett. Így 13.35 másodperccel zárt másodikként, a futamot 13.23-mal a jamaicai Omar McLeod nyerte.

"Az eleje komótos volt, de aztán rátaláltam a ritmusra, és jó helyen értem célba" - értékelt Baji az M4 Sportnak. Hozzátette, jól érezte magát a futamon, amely "felvezetése" volt a világbajnokságnak, s ezután következik számára az igazi verseny.

"Jó formában érkeztem, sorra döntöttem a saját csúcsaimat. Bízom benne, hogy legalább ezt a szintet el tudom érni, vagy még jobbat is esetleg" - mondta a sportoló.

Baji összesítésben a hatodik legjobb időt futotta, leggyorsabban az amerikai Aries Merritt teljesítette (13.16 mp) a 110 métert az előfutamok során.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!