TV műsor

Augusztus végén harmadszor lesz kamion Eb a Hungaroringen

Sport, 2017.05.17

Augusztus 26-27-én harmadik alkalommal kerül sor a kamion Európa-bajnokságra és fesztiválra a Hungaroringen, ahol a kilátogatókat az elmúlt két évhez hasonlóan számos kiegészítő program várja majd.

Az esemény szerdai sajtótájékoztatóján Major György, a szervező Truck Race Promotion Kft. promótere azt mondta, a tavalyi betétfutam, a luxus sportautókat felvonultató Blancpain Sprint Series nagy sikert aratott a nézők körében, ezért az idén ismét ennek a sorozatnak a szereplői lesznek majd láthatók a mogyoródi versenypályán, kiegészülve az úgynevezett Gentleman Seriesszel, amelyben nem profi pilóták versenyeznek ugyanezekkel az autókkal.

"Arra készülünk, hogy a családok minden tagjának nyújtsunk kikapcsolódási lehetőséget ezen a két napon, így a kísérő programok összeállításánál az anyukákra, a kisebb és a nagyobb gyerekekre egyaránt gondolunk" - nyilatkozta Major. Hozzátette, a jegyértékesítés a mai napon el is kezdődött, újdonságként az egész hétvégére szóló diákjegy is található a kínálatban 990 forintos áron.

Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese arról beszélt, hogy a szervező céggel kiváló a kapcsolatuk, a rendezvény lebonyolítása pedig az elmúlt két évben zökkenőmentes volt, ráadásul a tavaly felújított aszfaltcsík is jól vizsgázott, kiválóan bírta a versenykamionok okozta terhelést.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke kijelentette, ma már nem elég jó versenyt rendezni, szükség van számos kísérő programra is.

"Az elmúlt két év sikeres rendezvényei és a kiváló szervezés a garancia arra, hogy a kamion Eb magyarországi fordulója az idén is különleges program lesz, s minden kilátogató néző élvezni fogja az eseményt" - mondta a sportvezető.

Kiss Norbert kétszeres Európa-bajnok, a Tankpool24-Mercedes magyar versenyzője az elmúlt hétvégi, szezonnyitó osztrák hétvégéről azt mondta, vasárnap nem volt szerencséje, így kevesebb pontot gyűjtött, mint amennyire előzetesen számított.

"Ez egy négyéves projekt, most vagyunk a második évben, és már tavaly többet sikerült elérnünk, mint amit előzetesen kitűztünk magunk elé" - nyilatkozta Kiss. - "Összetömörült az élmezőny, az első tíz helyezett között jóval kisebbek a különbségek, mint tavaly, de a kamionom jobb lett, a sebességváltó gondjait sikerült orvosolni a téli szünetben, s bár a motoron még mindig lenne mit fejleszteni, így is jobb, mint egy évvel ezelőtt."

A 32 éves szombathelyi pilóta kitért rá, hogy a Hungaroring minden évben különleges helyszín a számára, s az idén a hosszabb nyári szünetben lesz lehetőségük arra, hogy tökéletesen felkészüljenek a mogyoródi hétvégére.

A kamion Eb magyarországi állomására most 7990 forintba kerül egy hétvégi jegy, míg a szombati belépő ára 4790, a vasárnapié pedig 6390 forint. A mozgáskorlátozottak és a 14 év alatti gyerekek ingyenesen látogathatják a rendezvényt.
(MTI)


Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!