Australian Open - Fucsovics nyolcaddöntős, Federer következhet

Sport, 2018.01.20

Fucsovics Márton három sima szettben legyőzte az argentin Nicolas Kickert, ezzel bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol a 19-szeres Grand Slam-bajnok Roger Federerrel találkozhat.

Budapesti challenger tenisztorna - Fucsovics Márton kikapott a döntőben A világranglistán 80. magyar játékos - aki életében először főtáblás Melbourne-ben - a moldovai Radu Albot és a 13. helyen kiemelt amerikai Sam Querrey bravúros búcsúztatása után, Kuhárszky Zoltán 1983-as menetelése óta az első magyar férfi volt, aki bejutott az év első Grand Slam-tornáján a 32 közé. Ott a 93. helyen álló Kicker várt rá, akit eddigi egyetlen találkozójukon 6:3, 6:0-ra vert idén újévkor az indiai Púnában. A hozzá hasonlóan 25 éves ellenfél Melbourne-ben nagyobb ellenállást tanúsított, de 4:3-nál elvesztette az adogatását, majd a precízen játszó magyar kiszerválta a 41 perces szettet (6:3).

A folytatásban Fucsovics rögtön brékelt, 2:0-ra elhúzott, majd 2:1-nél a dél-amerikai ápolási szünetet kért a lábujjait fájlalva. A nyíregyházi teniszezőt azonban nem zökkentette ki a hatperces pihenő, stabil alapvonaljátékkal tartotta előnyét, majd 5:3-nál játszmalabdához jutott. Ekkor Kicker kettős hibát ütött, így 1 óra 21 perc után Fucsovics már kétszettes előnyben volt (6:3).

Az egyre többet rontó és egyre kedvetlenebb argentin a harmadik felvonás elején is elbukta a szerváját. Fucsovics 3:0 után pedig már nem lassított: "semmire" vette el Kicker adogatását, aki 5:0-nál még hozott két gémet, de ennél többre már nem futotta az erejéből. A magyar játékos 1 óra 56 perc alatt bejutott a nyolcaddöntőbe, ahol - vélhetően hétfőn - a címvédő és ötszörös bajnok Roger Federer várhat rá, ha a svájci szupersztár még szombaton legyőzi a francia Richard Gasquet-t.

Harmadik győzelmével Fucsovics várhatóan a 62-63. helyre jön fel a világranglistán, és átszámítva már 48,6 millió forint keresetnél tart Melbourne-ben. Egyben beállította a 2016-ban, 72 évesen elhunyt Baranyi Szabolcs magyar rekordját, aki 1973-ban volt nyolcaddöntős az Australian Openen.


Eredmény:

3. forduló (a 16 közé jutásért):
--------------------------------------


Fucsovics Márton-Nicolas Kicker (argentin) 6:3, 6:3, 6:2
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!