Az ötödik helyen zárta az Eb-t a magyar női hetesrögbi-válogatott

Sport, 2018.07.08

A magyar női hetesrögbi-válogatott az ötödik helyen zárta a másodosztályú (Trophy) Európa-bajnokságot, miután annak második tornáján házigazdaként két győzelemmel és négy vereséggel a hatodik lett Szegeden.

A viadal honlapjának beszámolója szerint a magyarok a B csoportban kikaptak a finnektől (5-15) és az ukránoktól (5-29), viszont legyőzték az izraelieket (17-7), és a második helyen végeztek. Miután a negyeddöntőben súlyos vereséget szenvedtek a hollandoktól (5-57), így az 5-8. helyért folytathatták a küzdelmet, ahol előbb sikerült visszavágniuk a finneknek (19-17), majd zárásként a csehekkel (0-24) szemben maradtak alul.

A 12 csapatos Trophy Eb végeredménye két torna összesítése után alakult ki, a magyar szövetség Facebook-oldalának tájékoztatása szerint az együttes az ötödik helyen végzett, miként két héttel ezelőtt - négy győzelemmel és két vereséggel - az Eb első, dnyiprói viadalán is.

A női válogatott két alapembere, Gyolcsos Mária és Huszti Katalin a szegedi tornán játszott utoljára a nemzeti csapatban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!