Az U23-as birkózó-vb-t törölték, a felnőtt még tervben van

Sport, 2020.09.17

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) törölte a novemberre tervezett U23-as világbajnokságot, a decemberre kiírt felnőtt vb-t ugyanakkor egyelőre még nem vette ki a versenynaptárból.

Az UWW vezetősége már a múlt héten visszamondta a szervezet valamennyi szeptemberi és októberi nemzetközi viadalát, a tamperei U23-a világeseményről pedig a hét elején döntött, miután úgy ítélte meg, a koronavírus-járvány miatt nem lehetne biztonságosan megrendezni.

A felnőtt világbajnokságot december 12. és 20. között Belgrádban tartanák, és jelenleg a szövetség bízik benne, hogy sor kerülhet rá.

"Most a végrehajtó bizottság úgy határozott, a felnőtt vb marad a naptárban. Persze csak akkor rendezzük meg, ha az országos és a nemzetközi járványügyi helyzet azt lehetővé teszi" - nyilatkozta Mihajil Mamiasvili UWW-alelnök a TASSZ hírügynökségnek az insidethegames.biz híre szerint.

Az idén nem rendeztek volna normál, minden kategóriát érintő világbajnokságot a birkózóknak, ám a tokiói olimpia jövő nyárra halasztását követően az UWW úgy döntött: egy teljes vb-vel ad lehetőséget a sportolóknak arra, hogy egy nagy világversenyen méressék meg magukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!