Az FTC pénzbüntetését mérsékelte, a szektorbezárásokat érvényben hagyta a választottbíróság

Sport, 2018.02.08

A Sport Állandó Választottbíróság úgy döntött, hogy a Ferencvárosi TC labdarúgócsapatának tíz helyett hárommillió forint büntetést kell fizetnie, ugyanakkor a Groupama Aréna négy szektorának három mérkőzésre szóló lezárását jelentő MLSZ-határozaton nem változtatott.

A fradi.hu honlapja emlékeztet rá: a klub azután fordult a választottbírósághoz, hogy az MLSZ első fokú döntése (november 7.) után a szövetség fellebbviteli testülete november 23-án háromról 10 millióra emelte a büntetést, helybenhagyva a B1, B2, B3 és C1 szektorok lezárását.

"Klubunk a három meccsre szóló szektorbezárás eltörlését vagy rövidítését, valamint a súlyos, 10 millió forintos pénzbüntetés csökkentését kérte a bírói testülettől" - áll a közleményben. A beszámoló szerint a választottbíróság szerdán szóban kihirdetett ítélete megállapította, hogy "a szövetség fellebbviteli bizottsága jogsértően emelte fel az első fokon kirótt 3 millió forintos bírságot 10 millió forint összegűre, így a másodfokú határozat ezen részét hatályon kívül helyezte, tehát maradt a korábbi 3 millió forintos büntetés".

"Sajnos a klubunk által hangsúlyosan támadott és felülvizsgálni kért szektorbezárások vonatkozásában a Sport Állandó Választottbíróság nem találta túlzottnak a fegyelmi büntetést, ezért a B1, B2, B3 és a C1 szektor a következő két bajnoki mérkőzésen még zárva marad" - folytatódik a kommüniké.

A súlyos büntetést a november 4-én rendezett, Debrecen elleni találkozón tapasztalt rendbontás miatt kapta a klub. A meccs szünetében verekedés tört ki a hazai drukkerek között és késelés is történt. Egy ember könnyebben, kettő pedig súlyosan megsérült. Novemberben a magyar szövetség fellebbviteli bizottsága az ítéletét azzal indokolta, hogy "a rendező egyesület által alkalmazott beengedéssel kapcsolatos biztonsági könnyítések és különösen a biztonsági szolgálat visszavonása a sportszervezet részéről különösen súlyos mulasztás volt".

A testület álláspontja szerint ez a mulasztás és az elkövetők magatartása együttesen vezettek oda, hogy a rendbontás megtörténhetett.

"Több ember élete, testi épsége, egészsége forgott veszélyben a sportrendezvényen" - állapította meg az fb, amely a döntéshozatala során enyhítő körülményként figyelembe vette és elismerte a Ferencvárosnak az elkövetők azonosítása és felelősségre vonása érdekében tett erőfeszítéseit és együttműködő magatartását.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!