Bajnokok Ligája - Bravúr kellene a Honvédtól - ELŐZETES

Sport, 2017.07.11

A Budapest Honvéd szerdán az izraeli Hapoel Beer-Seva vendégeként kezdi meg szereplését a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében, amelynek során három párharcot kellene nyernie a főtáblára jutáshoz.

A kispestiek igen erős ellenféllel kerültek össze, ugyanis a magyar válogatott hátvédet, Korhut Mihályt is foglalkoztató gárda az előző szezonban - szintén a BL-ből indulva - az Európa Liga csoportkörébe jutott, majd a többi között az Internazionalét kétszer is felülmúlva került a legjobb 32 közé. A kieséses szakasz első körében aztán a Besiktas búcsúztatta.

A Honvédnál nyáron nem volt nagy játékosmozgás, csak Hidi Patrik és Dusan Vasiljevic távozott, de a legfontosabb, hogy a két csatár, Eppel Márton és az olasz Davide Lanzafame maradt, márpedig kettősük 27 gólt szerzett az OTP Bank Liga előző idényében. Az egyetlen komoly erősítést Danilo visszatérése jelenti, a brazil játékos öt év elteltével játszik újra a Honvédban.

A Hapoel egyénileg jobb erőkből áll - ami még akkor is igaz, ha egyik legjobbja, a spanyol Isaac Cuenca sérülés miatt vélhetően mindkét mérkőzést kihagyja -, de a magyar bajnok új vezetőedzője, a holland Erik van der Meer szerint ezt csapatként ellensúlyozhatja a kispesti együttes.

Az első párharc azért különösen fontos, mert ha a következőben maradna alul a Honvéd, akkor már átkerülne az Európa Liga selejtezőjébe, ahol a főtáblára jutásért játszhatna.

A piros-feketék legutóbb 1993-ban szerepeltek a legrangosabb európai kupasorozatban, akkor a Manchester United búcsúztatta őket két szoros mérkőzésen.


Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:
Hapoel Beer-Seva (izraeli) - Budapest Honvéd, szerda 19.00

A visszavágót jövő szerdán 21.15-től rendezik zárt kapuk mögött a Bozsik Stadionban.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!